Szegeden is színházi képzést indít az SZFI - Cserhalmi és Szabó Győző is tanítani fog

A keresztféléves képzésnek köszönhetően február 1-jétől Szegeden is elindítja képzéseit a budapesti székhelyű Színház és Film Intézet. 27 szakmai képzés közül választhatnak a jelentkezők.


Február 1-jétől Szegeden is elindítja kurzusait a Színház és Film Intézet. “A Színház és Film Intézet tervezett februári elindításával olyan oktatási és szakmai központ kiépítésére törekszünk, amely az alföldi régióban is három ágazat, a színház, a film és a média egységes (háttér)oktatását teremti meg, a Szegedi Tudományegyetemmel közösen” – közölte a Csányi János vezette intézet, amely iskolarendszer-szerű felnőttképzést és diplomára épülő szakirányú továbbképzéseket indít majd.

 

szfi
"Budapesten a fontosabb intézményekkel közösen jönnek létre a képzések: az együttműködés eredményeként a diákok ott gyakorolhatnak, ezt pedig Szegeden is bevezetik majd. “Partnereink között tudjuk a Szegedi Nemzeti Színházat, a Városi Televíziót, az egyetem televízió stúdióját, de számos más szegedi és környékbeli szakmai helyszínnel szeretnénk még szorosra fűzni a viszonyt” – árulta el Csányi János a Rádió 88 interjújában.

A képzések között található magánénekes, kortárs táncos, táncinstruktor, hangosító, világítástechnikus, műszaki vezető, színházi asszisztens, dokumentumfilm készítő, produkciós asszisztens, vágó és szerkesztő-műsorvezető is, de ezen kívül számos más lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére. Az oktatók között olyan alkotókkal találkozhatnak majd a diákok, mint Cserhalmi György, Jankovics Marcell, Szabó Győző, Magyar Attila, illetve a szegediek is beszállnak majd a képzésbe, köztük Herczeg Tamás, Jakab Tamás, Borovics Tamás és Papp Janó.

A képzésről további részletek a www.szfi.hu-n olvashatók.

 

Forrás: Színház.hu, SZFI, szegedcafe.hu

süti beállítások módosítása