Dermedési pont – K.O. Kovács Bálinttal és az alkotókkal

Január 31-én, 19.30-kor Kritikus Órát tartanak a Független Thália Projekt keretében, a Thália Színházban a K.V. Társulat Dermedési pont című előadása után.

Dermedesi pont 19

 

 

Kritikus szemmel a produkcióról:


„A három remek színésznő – Urbanovits Krisztina, Száger Zsuzsanna és Bartsch Kata – aprólékos, alapos és érzékeny helyzet- és jellemfestése közben sokszor elsikkad a lényeg. Az azonban világos, hogy mindhármuk élete teljes csődbe fut, miközben mindhárman úgy hiszik és vallják, hogy célba érkeztek. Ketten odakint jómódban élnek, ha nem is boldogok, a harmadik itthon nyomorogva és megháborodva képzeli, hogy megtalálta élete értelmét. Mindegy vagy nem mindegy – ki tudja.”

Zappe László nol 2013. december 29.

„A K.V. Társulat három végletekig különböző nőalakot vázol fel előttünk bő egy órában. A színésznők improvizációja alapján készült előadás szélsőséges karakterekkel ugyan, de igyekszik mímelni a középkorú nők aktuális problémáit. A történet szempontjából rendkívül izgalmas, ám színészi bravúroktól mentes előadást láthatunk Rába Roland rendezésében.”

julcsifrindt Ványa bácsi Blog 2013. december 18.

 

Dermedesi pont 45
Egy előadás, két reflexió – két különböző vélemény:

A tavaly november végén bemutatott Dermedési Pont szövegkönyvét a K.V. Társulat három női tagja (Bartsch Kata, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina), Zöldi Gergely dramaturg és Rába Roland színész-rendező közösen, saját élmények alapján írta meg. A Pedro Almodóvar nőalakjai által inspirált kamaradarab úgy meséli el három nő hétköznapjainak banális, mégis abszurd, egyszerre nyomasztó és vicces történetét, hogy közben számos kérdést vet fel. Így előkerül a párkapcsolat, barátság, bántalmazó kapcsolat, válás, szexualitás, gyerekvállalás témája, illetve az, hogy miért akarunk külföldre menni, vagy ha maradunk, akkor itt leszünk-e hagyva...

A január 31-i előadást követően Kovács Bálint kritikus segítségével, az alkotók  (Bartsch Kata, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina, Zöldi Gergely és Rába Roland) közreműködésével alkalom nyílik arra, hogy az érdeklődők egy beszélgetés keretében körbejárják a történetet és a színpadi megvalósítást. Ebben a közönség aktív részvételére is számítanak az alkotók.

 

Dermedesi pont 84

A K.O.-ról:

A Színházi Kritikusok Céhe által 2009-ben indított K.O. – a Kritikus Óra sorozat egy adott előadást követő beszélgetés vagy közönségtalálkozó, amit a színházi kritikusok céhének tagjai moderálnak, és amelyen részt vesznek az alkotók, előadók is. A programban kőszínházi és független produkciók egyaránt szerepeltek. A mostani K.O. moderátora Kovács Bálint, Dr. Szegő Tamás-díjas kulturális újságíró, a Magyar Narancs állandó munkatársa, kritikái többek között az Ellenfény, Criticai Lapok, [origo], Amaro Drom, Élet és Irodalom, Revizor, Bárka, Prae.hu, magyar.film.hu, Zene.hu, UNIT, KönyvesBlog stb. felületein jelentek meg.

süti beállítások módosítása