Újra Egerben A padlás

Új szereplőkel, új rendezésben ismét színpadra állítják Egerben, a Gárdonyi Géza Színházban A padlást. Az egyik legnépszerűbb magyar zenés darab egri bemutatója január 10-én lesz.

 

A Sztevanovity Dusán ötletéből, Presser Gábor zenéjével született „félig mese–félig musical”, A Padlás, minden idők legsikeresebb magyar musicalje, tavaly januárban ünnepelte negyedszázados jubileumát. A népszerű darabot az elmúlt évtizedekben csaknem 30-szor mutatták be az ország különböző színházai, több mint 800.000 néző előtt.

 

Az egri Gárdonyi Géza színház 1991-ben tűzte műsorára először a művet Hegedűs D. Géza rendezésében, 2008-ban pedig felújították a musicalt. Az egri teátrum egyik legnépszerűbb darabját január 10-én újra bemutatják, ezúttal Halasi Imre állítja színpadra, új szereplőkkel.

 a padlas eger

A színház ajánlója

 

„ Ezen A padláson Ég és Föld között minden megtörténhet… ”

 

Fiatal tudós kísérletezik, távoli, titokzatos bolygók üzeneteit próbálja megfejteni. De nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények. Elfelejtett mesefigurák, akiket mindig kihagynak a mesékből. A Herceg, aki addig énekelte szerelmes dalait, míg vetélytársa egy csókkal fölébresztette Csipkerózsikát; a Lámpás, a nyolcadik törpe; az igazmondó Kölyök; Meglökő, a bakó, aki ahelyett, hogy a dolgát végezte volna, ártatlanokat mentett. A padlásra várják Révészt, aki elviszi őket oda, ahol rájuk is emlékeznek. Révész megérkezik ugyan, de éppen a Barrabás B. Barrabás nevű gengszter alakjában, s ebből bizony bonyodalmak adódnak…

 

padlás eger könyv 

Sztevanovity Dusán az 1988-as vígszínházi bemutató után így számolt be a darab születéséről: "Mi Presser Gáborral nem akartuk ilyen nagy fába vágni a fejszét. Egy dalcsokrot írtunk gyerekeknek. De közben felmerült az ötlet Sándor Pálban, hogy videoklipeket csinálna a dalokra, de nem tudtuk, mi kösse össze a dalokat. Ezen töprengtünk, és én éppen költözködtem. Megcéloztam egy padlásteret. Amikor onnan fentről, a magasból kinéztem, kitaláltam egy történetet, egy mesét, amely a padláson játszódott.(...) Ez a musical tízéves kortól bárkinek szóló mesejáték. Biztos, hogy tizenöt év múlva is elő lehet majd venni, és akkor is tud szólni a nézőkhöz. Mert semmiféle divathoz nem kötődik. Presser zenéje csodálatos. Minden tudása benne van, és még mindezekhez hozzá is tudott tenni."

 

A darab rendezője, Halasi Imre az előadást kicsiknek és nagyoknak, 9-től 99 éves korig ajánlja.

 padlás eger sokan

 

Presser-Sztevanovity-Horváth: 

A PADLÁS

musical 9-99 éves korig

 

Szereplők:

 

Rádiós:Ozsgyáni Mihály

Süni:Bánfi Kata

Mamóka:Dér Gabriella

Barrabás, B.:Reiter Zoltán

Herceg: Káli Gergely

Lámpás :Radvánszki Szabolcs

Kölyök:Nagy Barbara

Meglökő:Szívós Győző

Témüller: Balogh András

Detektív:Fehér István

Üteg:Endrédy Gábor

Robinson: Emődi Attila

  

Díszlettervező: Kastner Péter

Jelmeztervező: Pilinyi Márta

Koreográfus: Geszler György

Korrepetitor:  Marík Erzsébet, Csüllög Judit

Ügyelő: Hódosi Ildikó

Súgó: Szecskó Andrea

Rendezőasszisztens: Lázár Rita

Rendező: Halasi Imre

 

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Fotó: Gál Gábor

 

süti beállítások módosítása