Németh Kristóf: "A Játékszíné egy példátlan sikertörténet"

Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója a Hír TV vendégeként nyilatkozott a teátrum jelenlegi helyzetéről.

vasol
Németh Kristóf arról számolt be, szándékának megfelelően a Játékszín első évében nem játszott, most azonban elvállalt egy szerepet Szirtes Tamás soron következő rendezésében, az Agatha Christie művéből készülő Tíz kicsi négerben, ami az igazgató elmondása szerint különleges látvánnyal fogadja majd a nézőket. "Mi egy élménybolt vagyunk, élményeket árulunk" - fogalmazott a darab kapcsán Németh Kristóf, aki szerint ennek a funkciónak a betöltése a legkevesebb és egyben a legtöbb, amivel szolgálhat a színház.


 

Az igazgatót arról is kérdezték, milyen visszhangra talált az utóbbi időben a Játékszín magánszínházzá alakulása. "Nincs objektív rálátásom arra, hogy az, hogy négy ember összefogott és megvásárolt egy állami céget kit, hogy érintett. (…) Amióta magánszínházzá vált, a Játékszín egy nagyon sikeres vállalkozás lett. Egy év alatt felépítettünk egy most már többszáz milliós árbevétellel rendelkező, 25 alkalmazottat és körülbelül 100 kollégát foglalkoztató színházat, ahol havi 30 előadást tartunk és ahol minden este telt ház van. Ez egy példátlan sikertörténet, ami nyilvánvalóan sokakban ellenérzést szül" - nyilatkozta Németh Kristóf, aki úgy véli, egy olyan világban, ahol az emberek hajlamosak tipizálni a helyzeteket, nem könnyű egy atipikus történetről gondolkodni. 

 

vasol2


Arról számolt be, tudatosan tervezés eredménye a jelenlegi helyzet, bár a vállalkozás eleinte rengeteg bizonytalansági faktort tartogatott. "Ez egy mindent vagy semmit történet. Tudtuk, hogy nincs más út, csak előre" - tette hozzá Németh Kristóf, aki arra emlékeztetett, hogy a Játékszínért kezdtben csupán a magánvagyonával felelt négy ember, a vállalkozást pedig a kényszer szülte. "Pillanatnyilag tragikusnak tűnő helyzetekből kinőhetnek sose várt, csodálatos helyzetek" - vélte az igazgató a Kamaraszínház bezárása és a Játékszín tervezett bezárása kapcsán.

 

Forrás: Színház.hu, Hír Tv

 

 

süti beállítások módosítása