2pac zenéje musicalben él tovább a Broadway-n

A fiatalon elhunyt hip-hop legenda, 2pac Shakur legnagyobb slágerei bekerülnek a Holler If Ya Hear Me című musicalbe, amely idén júniusban debütál a New York-i Palace Theatre-ben.

Új musical bemutatójára készülnek a Broadway-n. A darab a Holler If Ya Hear Me címet kapta, a fiatalon meggyilkolt raper Tupac Shakur azonos című 1992-es slágere után, amelyben 2Pac többek közt a Public Enemy-től, a Funkadelic-től és George Clintontól is használt szövegrészleteket.

 

A 8 millió dolláros költségvetésből készülő musicalban felcsendülnek a rapperr legismertebb dalai, a "California Love," "Keep Ya Head Up,"  vagy a "Me Against the World".

 2pac

 

Bár a Holler If Ya Hear Me zenéjében Tupac Shakur egész zenei munkásságát igyekszik felölelni, története nem életrajzi ihletésű. A musical a Közép-Nyugaton játszódik, egy szegény iparvárosban, és két barát történetét meséli el, akik azért küzdenek, hogy a nyomorból kitörve  valóra váltsák álmaikat - a darab pedig nyomon követi a főszereplők vívódásait, belső harcait.

 

 

Az új Broadway musical producere 2pac édesanyja Afeni Shakur, a szövegkönyvet Todd Kreidler jegyzi, a koreográfus pedig a Tony-díjas Wayne Cilento. A produkciót a szintén Tony-díjra jelölt Kenny Leon állítja színpadra, aki „a feltétel nélküli szeretet” musicaljének nevezte a darabot, amellyel az alkotók elsősorban az erőszak ellen szeretnének felszólalni. A produkció kapcsán a Broadway.com-nak Leon azt mondta: "Tupac próféta volt, és én azt szeretném, hogy ezt mindenki lássa."

 

A produkció bemutatóját június 19-én tartják a New York-i Palace Theatre-ben.

 

Forrás: rollingstone.com, Fotó: gumballmag.com

süti beállítások módosítása