Showcase a Kabóca Bábszínházban - 6 mese 1 nap alatt

Hat mese látható a veszprémi Kabóca Bábszínház Showcase programjában január 29-én.


"A Kabóca Színek programunkban betekintést nyújtunk nézőinknek, kollégáinknak a 2008 őszétől született, többségében koprodukcióban létrejött előadásainkba. Szeretnénk megmutatni magunkat és azokat az alkotótársakat, akikkel az elmúlt időszakban együtt hoztunk létre produkciókat" - olvasható a színház közleményében.


Január 29-én látható lesz a Pepita című előadás, amely a színek kialakulásának látványos történetét meséli el. Az alapötlet Csóka Eszter, a Kabóca Házikó szakmai vezetőjének nevéhez fűződik, aki színház babaprogramjának kialakításában is közreműködött.

 

pepita - kaboca

Fotó: Vásárhelyi Dániel


A második előadás a Teremtésmese: a produkció az Écsi Gyöngyi mesemondó által gyűjtött és összeállított irodalmi (népköltészeti) és zenei anyagból készült lemez bábos feldolgozása. Az előadás az Árgyélus Polgári Társulás és a Kabóca Bábszínház együttműködésében jött létre a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.


Látható lesz a nemzetközi sikereket elért Ha Dede darab, a belga Theater De Spiegel társulatával létrehozott babaszínházi előadás is, amely "beutazta" szinte az egész világot.


A Volt egyszer egy… című előadását is játssza a Kabóca; az Ibby-díjas Máté Angi meséinek feldolgozása az Aranyszamár Színházzal közös produkcióként született az NKA támogatásával.


A Hüvelyk Matyi című előadásban több egyetemi hallgató vett részt; a darab szerepelt az VI. Kaposvári Gyermekszínházi Biennálén is.


A fán lakó gyermekek című produkcióban a Magyarországon élő amerikai származású zenész, Danny Bain afrikai mesét ad elő magyarul, s egy balafon nevű, egészen különleges hangszeren.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása