Bemutatkozott a Broadwayn Robert Kennedy unokája

A híres Kennedy család adott már elnököt, nagyköveteket, igazságügy-minisztert, szenátorokat és képviselőket az Egyesült Államoknak, színészt azonban még nem. Kathleen "Kick" Kennedy, Robert Kennedy unokája azonban változtat ezen: 25 évesen bemutatkozott a Broadwayn, méghozzá Szophoklész Antigoné című tragédiájában.


A fiatal színésznő a címszerepet játssza a darabban, amelyet elmondása szerint sokat tanulmányozott a korábbi években. Kick Kennedy a Stanford Egyetemen végzett, a közönség eddig apróbb szerepekben láthatta, többek között a Híradósok és A pletykafészek című tévésorozatokban. Színpadra eddig csak az egyetemen és a nyári táborokban állt.

 

Kathleen Kick Kennedy


Az Antigoné a napokban debütált a The Storm Theatre nevű színházban az off-Broadwayn. Az ismert New York-i színház Jean Anouilh adaptációját alapul véve játssza a darabot. A híres francia drámaíró és dramaturg hazája náci megszállásának tetőpontján gondolta újra Szophoklész híres művét, interpretációja jelképpé vált az ellenállók körében. A The Storm Theatre verziója egy fasiszta közeljövőben játszódik.


Kennedy az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta: tudatában van annak, hogy az emberek kíváncsiak lehetnek, milyen egy Kennedy a színpadon, de bízik abban, hogy a nézők közül senki sem a neve miatt vált jegyet a darabra.


Kick Kennedy nagyapja, a merénylet áldozatává vált Robert Kennedy testvéréről kapta nevét. Az a Kathleen Kennedy - akit szintén Kicknek becéztek - a vöröskeresztnél dolgozott a második világháború előtt és alatt. Hozzáment egy angol lordhoz, 1948-ban repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett. A Kennedy-klán róla elnevezett tagja New Yorkban nőtt fel, apja ifjabb Robert Kennedy környezetvédő. A családját sokak szerint sújtó átkot nevetséges gondolatnak tartja. "Ambiciózusak família a miénk és sokan is vagyunk. A nagy számból fakadóan előfordulnak fájdalmas dolgok néha-néha, de sok az öröm is" - fogalmazott.


Mint mondta, sokan azt gondolják, messze esett az alma a fától, de ő úgy gondolja, a sok közös vonás van a politikában és a színházban. Elég csak az "igazság keresését és a közjó szolgálatát" említeni.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása