A Nemzeti Színházban ünnepelnek a nemzeti intézmények a Kultúra Napján

Hagyományteremtő szándékkal együtt ünnepelnek a nemzeti intézmények a Nemzeti Színházban január 22-én, a Magyar Kultúra Napján.


A gálán a Csokonai Nemzeti Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Honvéd Művész Együttes, a Győri Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Pécsi Balett, a Budapesti Operettszínház, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Cirkusz és Varieté, a Magyar Állami Operaház, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Cantate vegyes kara és a Nemzeti Színház produkcióit láthatják majd.

 

nemzeti szinhaz

 

A gála érdekessége, hogy a fellépők nemcsak saját produkcióikkal érkeznek, hanem egymás előadásában is részt vesznek, így a Debreceni Csokonai Színház kórusát a Szegedi Szimfonikusok kísérik majd. Dukay Barnabás Monódia tenor hangra János evangéliumának szövegére című művéhez kifejezetten erre az alkalomra készített koreográfiát Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója.


Az ünnepi gálára korlátozott számban jegyet vásárolhatnak az érdeklődők. A Nemzeti Színházban a nagyszínpadi gála mellett a magyar kultúra napján a Kaszás Attila Teremben a Vidnyánszky Attila rendezte Tudod, hogy nincs bocsánat című produkció látható: Földes László Hobo József Attila verseit adja elő.

 

Forrás: nemzetiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása