Alan Benett játéka érkezik az Urániába - Folytatódnak a színházi közvetítések

Szeptembertől a londoni National Theatre és a Globe színház 2013/14-es új évadával folytatódnak a színházi közvetítések az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

3koz

 

Mi vár januárban?


A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő National Theatre 2009 óta folyó műholdas közvetítéseinek idei programjában szerepel a Tony-díjas Alan Bennett The Habit of Art című műve, amelyet január 16-án 19 órakor tűz műsorára az Uránia és Shakespeare tragédiája, a Coriolanus élő közvetítése, amelyre január 30-án és 31-én 20 órakor kerül sor.

 


Ajánló a darab elé


A 75 éves drámaíró (a The Madness of King George és a The History Boys írója), a hatszoros Tony díjas Alan Bennett, Nicholas Hytnerrel karöltve vitte színpadra a The Habit of Art című darabot.

Benjamin Britten a határokat feszegeti a Halál Velencében című új operájával és tanácsot kér W.H. Auden volt kollaboráns barátjától. Az elképzelt találkozó alkalmával, ami 25 éve az első, megfigyelik és félbeszakítják őket többek között a későbbi életrajzírójuk illetve egy fiatal ember a helyi buszállomásról.

Alan Benett játéka legalább annyira szól a színházról mint a költészetről vagy a zenéről. Két bonyolult férfi nyugtalanító vágyaiba ad betekintést és az életrajz etikáját boncolgatja. Rávilágít fogalmakra mint az öregedés, a kreativitás és az inspiráció, illetve a kitartásra a felemésztett szenvedélyeken túl : ez “A Művészet Szokása”.

 

Rendező: Nicholas Hytner
A főszerepekben: Richard Griffiths, Alex Jennings és Frances de la Tour


A The Habit of Art részletes angolnyelvű műsorfüzetét ide kattintva olvashatja.

Vetítés: január 16., 19 óra

A londoni National Theatre előadása felvételről, 180 perc, 2010 / angol nyelven, magyar felirattal

 

4kozv
Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft

Továbbra is van lehetőség 3000 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad legalább (legalább) három különböző előadására váltanak jegyet egyszerre. A kedvezményes jegyvásárlásra csak személyesen a jegypénztárban van lehetőség, az online jegyfoglaló rendszerben nem. Megértésüket köszönjük.

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és a Jegymester hálózatában.
Jegyfoglalás telefonon: 486-3400, 486-3401, 486-3413, 486-3414

Jegyfoglalás az interneten: ticket.urania-nf.hu

A lefoglalt jegyeket 5 napon belül az Uránia jegypénztárában lehet személyesen átvenni, 5 nap után a foglalás automatikusan törlődik a rendszerből.

Forrás: Színház.hu, Uránia

süti beállítások módosítása