Rátóti Zoltán újra indul a kaposvári színházért

Rátóti Zoltán rövid közleményt adott ki, melyet színháza honlapján tett közzé.

ratotizoltan

 

 

Előzmény:

 

A hvg.hu publicisztikájában Huszka Imre a "fideszes kultúrpolitikáról" értekezik, és párhuzamba igyekszik állítani a kaposvári színházi pályáztatás utóbbi 10 évének történetét, a Vígszínház jelenleg is zajló pályáztatási procedúrájával.

 

Cikkében többek között úgy fogalmaz:

"Úgy hírlik, a jelenlegi kaposvári direktor, Rátóti Zoltán foglalja majd el Szolnokon Balázs Péter helyét. Az ő megbízatása idén év végén jár le, 2010-ben, Schwajda György a halálos ágyán jelölte őt utódjának, nem véletlenül: hat évig játszott az észak-alföldi városban a keze alatt. Rátóti kaposvári igazgatósága alatt azonban a Csiky Gergely Színház művészi színvonala a mélypontra süllyedt, jelentős színészei, rendezői távoztak, a POSZT-ra évekig egyetlen darabbal sem bírt bekerülni.

Gondját pedig ezúttal nem Várhegyi, hanem az idő oldja meg: a színházépület legfeljebb még egy-két évadot bír ki, de sem Schwajda, aki színházépítőnek jött, sem Rátóti, aki pályázatában részletes ütemtervet dolgozott ki a rekonstrukció idejére, nem kapta meg a remélt hétmilliárdos összeget, ahogy Szita Károly sem, akinek pedig állítása szerint Orbán Viktor személyesen ígérte meg ezt 2010-ben. Kaposvár húszévnyi hűséges Fidesz-szolgálat után azt kapja jutalmul, amit a többiek büntetésül."

 

Rátóti Zoltán igazgatóvá választásáról és céljairól saját szavaival: 

 

 

Közlemény:

 

Kedves Színházlátogatók!

Egy nemrég megjelent cikk nyomán alaptalan híresztelések keringenek a városban a jövőbeni terveimet illetően. Szeretnék véget vetni a találgatásoknak: Kaposváron szándékozom maradni, újra indulok az igazgatói posztért kiírandó pályázaton. Folytatni kívánom a Csiky Gergely Színházban megkezdett munkát. Köszönöm eddigi támogatásukat, bizalmukat!

Tisztelettel: Rátóti Zoltán

 

 

süti beállítások módosítása