Szilveszteri előadással vendégszerepel Szatmáron a Szigligeti Színház

Szilveszteri produkciójával vendégszerepel Szatmárnémetiben a nagyváradi Szigligeti Színház: Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi 1956-ban írt Kaviár és lencse című vígjátékát hozzák el a körösparti színház művészei. Az előadás szatmári bemutatójára 2014. január 17-én, 19 órai kerül sor a Szakszervezetek Művelődési Házában.


Lendvai Zoltán rendező elmondása szerint a darabválasztásnál fontos szempont volt, hogy olyan mű kerüljön színpadra, amely jelentősen több értéket hordoz magában, mint a ma divatos bulvárdarabok. Ezenkívül a Kaviár és lencse azért is nagyszerű választásnak bizonyult, mert számtalan színes karakter van benne, így igen változatos, fordulatos előadás kerekedett belőle. Az előadás további különlegessége, hogy az eredeti, zene nélküli szövegváltozathoz Horváth Károly komponált muzsikát, kifejezetten ennek a produkciónak az igényeihez igazítva - számolt be a rendező.

 

DSC 0841

 

Lendvai neve egyébként nem ismeretlen a szatmári közönség számára, hiszen korábban már rendezett a Harag György Társulatnál. Egressy Zoltán Portugálja, melyet 2003-ban vitt színre, igazi közönségsiker volt, sőt Háy János Senák című darabját, illetve Szomory Dezső Györgyike, drága gyermek című művét is ő állította színpadra. Az idei évadban pedig Henrik Ibsen klasszikusát, A nép ellenségét fogja megrendezni a társulatnál.

A Kaviár és lencse című vígjáték Leonida úrról és családjáról szól, aki abból él, méghozzá jól, hogy lakodalmakon és ünnepségeken degeszre tölti élelemmel különleges „rekeszes” kabátját, és előkelő ismerőseivel „szeretetligát” alapít, hogy ne csak jókat egyenek, hanem némi pénzhez is jussanak... Ekkor még nem sejti, hogy élete legnagyobb bonyodalmába keveredett. Egy milliomosnő megkéri, hogy rejtse el fiát, akit gyilkossággal vádolnak. Leonida hazaviszi amúgy sem csendes házába a fiút, és egymást érik a váratlan események...


Az előadás szereplői: Dimény Levente, Tóth Tünde, Fábián Enikő, Ababi Csilla, Szotyori József, ifj. Kovács Levente, Hajdu Géza, Kiss Csaba, Firtos Edit, Hunyadi István, Pál Hunor, Molnár Júlia, Meleg Vilmos, Csepei Róbert, Csatlós Lóránt és Varga Balázs. Rendező: Lendvai Zoltán, díszlet- és jelmeztervező: Florina Bellinda Vasilatos, ügyelő: Vajda Zoltán, súgó: Ţentea Katalin, hangosító: Zsurka József, Szanday Csongor, világosító: Nosz Botond, Nagy Imre, Kalló János, Bernád Eduárd.

 

Az előadás szatmári bemutatójára 2014. január 17-én, 19 órai kerül sor a Szakszervezetek Művelődési Házában, bérletcserés rendszer keretében.

 

Forrás: Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása