Pitbull 50, Szörprájz 75 - Jubilálnak a Kárpáti Péter előadások

Két Kárpáti Péter-előadás is jubilál a Trafóban!

Kárpáti Péter A pitbull cselekedetei című előadását január 20-án 50. alkalommal játssza a Titkos Társulat a TRAFÓ-ban. A HOPPart Társulattal közösen készített Szörprájzparti pedig január 27-én 75. alkalommal kerül színpadra. A jubileumi előadásokra apró meglepetésekkel készül a Trafó.

 

A Trafó ajánlója:


Kárpáti Péter Szörprájzparti című előadását 2009. február 1-jén mutatták be egy ’titkos lakásban’ az Astoriánál. A Szörprájzparti központi témája a szakítás-elválás halálként értelmezése, párhuzamba állítása, egy házibuliba rejtett haláltánc.

 

Tompa Andrea színházkritikus így írt az előadásról a színház.net-en: „Mert semmi sem olyan édes és nevetséges, mint egy kiadós szakítás, mert mindig minden utoljára van, ez van a lét legmélyén, lehet, hogy mi is most jártunk utoljára ebben a lakásban, Kossuth Lajos utca akárhány, második emelet, utcára néző egyszoba-hall. Melyet sürgősen és ráfizetéssel elcserélnénk utcára néző, egyszoba-hallos, Kossuth Lajos utcai lakásra.”

 

szorp 1

 

Kárpáti Péter mindkét darabjának meghatározó szereplője Nagy Zsolt. A Szörprájzpartiban hűtlen szeretőt, A Pitbull cselekedetei főszerepében pedig a dühös prófétát alakítja színész, aki érkezésével fenekestül felforgatja egy család életét.

„A próféta (vadonc megjelenése nyomán elnevezve: a Pitbull) pedig megkezdi tolakodó, ingerlő, dühítő kopogtatási, csengetési, kilincselési akcióját, hogy az estét békés kártyázással elütő, nyilván a társadalom alsóbb rétegeiből való emberpár – fiatal középkorú férfi, kislányosan ifjú nő – otthonába a lehangoló szoba-konyhát bérlő háziak minden tiltakozása ellenére végül is sikeresen bejusson, szinte beköltözzön. Ekkor – a szünet nélküli két óra első harmadának végén – mi, nézők vele tarthatunk: akinek odabent kerülközik szék, kanapé, padlófelület, közvetlen testközelből követheti az eseményeket, mások maradnak öt méterrel kijjebb. De az is olyan, mintha bent lennénk. Mindnyájan benne vagyunk.”- írta A pitbull cselekedetei című előadásról Tarján Tamás a revizoronline-on megjelent kritikájában.

A pitbull cselekedetei című előadást 2011 októberében mutatta be először a Titkos Társulat a TRAFÓ-ban. Több mint két éve van műsoron az előadás, a szomszédos – volt Tündérgyár, most már Élesztő – kézműves sörözőben. Március 9-10-11-én pedig majd Berlinben vendégszerepel az előadás, a Hebbel am Ufer-ben (HAU).

Január 20-án az 50. Pitbull-előadásra kerül sor a TRAFÓ Kortárs Művészetek Házában. A jubileumi előadás nézőit egy korsó ajándék kézműves sörrel látja vendégül az Élesztő.


Azok pedig, akik esetleg lemaradnának a januári Pitbull-előadásokról, februárban egy különleges akció keretében, kedvezményesen tekinthetik meg a darabot. A Trafó az Írók Boltjával összefogva közös akciót hirdetett. Azok, akik az Írók Boltjában vásárolják meg jegyüket a február 10-i vagy 24-i Pitbull előadásra, nagy kedvezménnyel juthatnak hozzá Kárpáti Péter: A pitbull cselekedetei című, az író három drámáját tartalmazó kötetéhez. A jegy és a könyv alkotta „csomag” 3300Ft-ért vásárolható meg.


Online jegyvásárlás: trafo.hu.

 

süti beállítások módosítása