Világhírű karmester az Operában - Ötvös Gábor Mozart és Bartók műveit vezényli

Január 20-án a világhírű Ötvös Gábor dirigálja az Opera együttesét, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát. Az est közreműködője a Berlini Filharmonikusok brácsása, Szűcs Máté lesz. A hangversenyen Mozart, Berlioz és Bartók művei csendülnek fel.

 

Otvos Gabor


Ötvös Gábor a világ legjelentősebb zenei színpadain állt a dobogón, Bécs, London, Róma, Santiago de Chile, Toronto, New York és Sydney legnevesebb zenekarait vezényelte. Az Operában Mozart B-dúr szimfóniáját, Bartók Brácsaversenyét és Berlioz Fantasztikus szimfóniáját dirigálja a Pinchas Steinberg elnök-karnagy vezetésével működő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának élén.

 

Az est szólistája Szűcs Máté lesz, aki zenei tanulmányait többek közt Szegeden, Brüsszelben, Waterloo-ban és Antwerpenben folytatta, utóbbit kitüntetéssel végezte. Fiatal kora ellenére Szűcs Máté olyan zenekarokkal játszhatott együtt, mint a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekara, a Drezdai Staatskapelle, vagy a Bambergi Szimfonikusok, jelenleg pedig a Berlini Filharmonikusok brácsása.

Forrás: Operaház

 

süti beállítások módosítása