Januári újdonságok a veszprémi színházban

Három új előadással várja nézőit a veszprémi Petőfi Színház januárban: január 18-án a Varázsfuvola című zenés mesejátékot láthatják a gyerek és felnőtt nézők, január 15-től a pécsi színházban bemutatott Grace és Gloria című előadás költözik be a színházba, január 22-én pedig Kéri Kitty Bor, zene, vers című estjét tekintheti meg a közönség.

Varázsfuvola


A Varázsfuvola című zenés mesejátékot láthatják kicsik és nagyok a BonBon Matiné következő előadásaként január 18-án (szombaton) délután négy órakor a Veszprémi Petőfi Színház nagyszínpadán. Mozart művét Lukácsházi Győző játékosan mutatja be a közönségnek, közreműködnek az Operaház művészei. Az előadás után a gyerekek a színház vendégei egy pohár kakaóra és kalácsra.

A több, mint 200 éve ismert történetet jeleníti meg az előadás. A karosszékben ül a mesélő, szavaira előkerülnek a szereplők, Pamina, Tamino, Sarastró, az Éj királynője és a többiek. A mesébe ágyazva hallhatóak az opera legismertebb áriái, amelyeket az Operaház kiváló művészei adnak elő. A játékban a gyerekek is részt vesznek, amikor együtt táncolnak az előadás végén Papagénóval és Papagénával.

 

varazs


Szereposztás:


Tamino: Szerekován János

Sarastro: Jekl László
Papageno: Fátrai János
Éj királynője: Hertelendi Rita
Pamina: Bucsi Annamária
Zongora: Köteles Géza
Mesélő: Lukácsházi Győző


Grace és Gloria

Tom Ziegler Grace és Gloria című színművét láthatja a közönség Veszprémben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben január 15-től bérletes előadásként. A produkciót Füsti Molnár Éva rendezte, aki Sólyom Katalinnal együtt játssza el az amerikai író megható történetét. A díszlet és jelmez Tresz Zsuzsa munkája.

 

A Jászai Mari-díjas pécsi színművésznők nagy sikerrel játsszák az előadást hosszú évek óta. Ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház stúdiószínpadán tekinthetik meg a nézők a darabot.

 

grace


Hogyan adunk számot életünkről? Miért vagyunk ezen a világon? Nincs ember, akit ne foglalkoztatna ez a kérdés, hiszen életünk minden percében ott ólálkodik körülöttünk az elmúlás. Grace-t, az idős parasztasszonyt nemrég
engedték ki a kórházból. Gondozója, a New York-ban nagy karriert befutott önkéntes szociális munkás, Gloria, mellette akar állni utolsó óráiban. Kettőjük történetét mondja el az ismert amerikai író, miközben a néző önfeledten nevet az élet abszurd helyzetein. Egy humoros, megható történet hitről, életről és halálról. Az előadást a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség nívódíjjal jutalmazta.

 

Bor, zene, vers

kitty
Bor, zene, vers címmel Kéri Kitty színművész és Figula János ütőshangszeres zenész műsorát tekinthetik meg a nézők a Magyar Kultúra Napján január 22-én este hét órakor Veszprémben, a Latinovits-Bujtor
Játékszínben. A produkcióban József Attila és Bach művei hangzanak el, a nézők pedig a színház vendégei lesznek egy pohár 2009-es Cabernet Sauvignonra. A meghitt hangulatú előadáson többek között olyan verseket hallhat a közönség, mint a Kopogtatás nélkül, a Medáliák, a Csöndes estéli zsoltár és az Imádság megfáradtaknak.

 

süti beállítások módosítása