Kezdődik a Bál Grazban - Új darabot írnak Bodóék

Alig pár nappal A revizor és a Párnaember bemutatója után a Szputnyik csapata máris útnak indult, január 16-án tartották a Bál (Das Ballhaus) olvasópróbáját Grazban. 

bal olvasoproba2 graz foto JankovicsPeter
 

A Bál eredeti változatát a Théâtre du Campagnol készítette, a grazi színházra és a Szputnyik társulatára adaptált darabot Róbert Júlia és Bodó Viktor írja. A szavak nélküli, táncokból, mozgásból, akciókból álló előadás az elmúlt száz évről mesél, az Osztrák-Magyar Monarchiától napjainkig. A koreográfiát Duda Éva készíti, az előadást Bodó Viktor rendezi. 

 

bal olvasoproba3 graz foto JankovicsPeter
Az olvasópróbán a közel negyven oldalas akcióleírást olvasta fel Bodó Viktor, és arról beszélt, hogy milyen kihívásokat rejt egy táncokra épülő, a történelemre reflektáló, szavak nélküli előadás elkészítése. Ahogy fogalmazott „minden szereplőnek egy folyamatos belső monológ kell hogy menjen a fejében, mert sokszor a néma akciók mögött egész történetek állnak”. Az akciók mellett azonban koreográfiák és zárt táncszámok is készülnek, ezért az első próbanapokon főleg Duda Éva foglalkozik majd a színészekkel. 

 

Az előadás bemutatója 2014. március 15-én lesz.

 

 

süti beállítások módosítása