Koreográfia készült A vágy villamosából - Kulcsár Noémi a MU-ban

Január 24-én és 25-én a MU Színházban kerül bemutatásra Kulcsár Noémi Tennessee Williams A vágy villamosa című színművéből készült koreográfiája.

 

Az alkotók ajánlója:


Mi történik akkor, amikor a kifinomult, művelt, a végtelenségig érzékeny, jó családból származó úrilány, Blanche Dubois egy szál bőrönddel megérkezik szeretett húgához, Stellához, a poros és unalmas Nem Orleans-ba? A látogatásból akár egy kellemes családi rendezvény is kerekedhetne, azonban nagyon hamar kiderül, hogy Stella lengyel származású férje, a vérbeli macsó Stanley, és a durvaságot nem tűrő Blanche ki nem állhatják egymást, hiszen olyanok ők ketten, mint tűz és víz: Blanche lenézi és megveti Stanley durva stílusát; Blanche modorossága pedig Stanley csípős megjegyzéseinek állandó céltáblájává válik. Mindeközben kettejük közt ott áll a várandós Stella, aki szenvedélyesen szerelmes a férjébe, és nővérét is nagyon szereti.

 

A családi perpatvar végül egészen odáig fajul, hogy Stanley nyomozni kezd sógornője viselt dolgai után. A kutatás nem marad eredmény nélkül: Blanche-ról kiderül, hogy valójában minden szava hazugság, és egyáltalán nem rokonlátogatóba érkezett, hanem egy bűnös élet elől menekült el a Vágy villamosán, a Vágy soha révbe nem érő villamosán...

 

vagyvill

Fotó: Lázár Noémi

 

A koreográfusról:


Kulcsár Noémi Fülöp Viktor-ösztöndíjas koreográfus, táncművész színpadi tapasztalatait Hamburgban és Münchenben szerezte, 2005-től szabadúszó táncművészként dolgozik Magyarországon, 2005-től a Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola, majd 2011-től a Magyar Táncművészeti Főiskola mestere. 2008-tól az egri Gárdonyi Géza Színház Badora társulatának tagja. Számos színdarabhoz készített koreográfiát az egri Gárdonyi Géza Színházban, ezen túl több alkalommal is koreografált a Zsidó Nyári fesztivál felkérésére, vagy a Győri Balett, a Miskolci Balett és a Magyar Állami Operaház számára. 2012-ben létrehozta saját társulatát, a Kulcsár Noémi Tellabor, balett és vizuáltechikai műhelyt.

 

kulcsar noemi

 

 
Kulcsár Noémi Tellabor:
Tennessee Williams: A vágy villamosa

Szereplők:
Lőrinc Katalin, Csere Zoltán, Vida Gábor, Làzàr Eszter, Stohl Luca, Szöllőssy Krisztina, Tóth Brigitta
Koreográfus, rendező: Kulcsàr Noémi
 
2014. január 24., 25. - 20:00
MU Színház
 
jegyár: 2000 Ft
diákjegy: 1300 Ft
nyugdíjas jegy: 1000 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
 

süti beállítások módosítása