Műsorra tűzi a Duna TV Mága Zoltán Újévi koncertjét

Hatodik alkalommal is teltház, 13 ezer fős közönség előtt ünnepelte az újesztendőt sztárvendégeivel Mága Zoltán. A Duna Televízió révén több millió tévénéző is részese lehet a nagyszabású gála második részének január 26-án. 

A grandiózus eseményen több mint ötszáz előadó, a Kárpát-medence egyesített kórusai, sztárvendégek, hazai művészek, a rendvédelmi szervek zenekarai, és neves táncosok léptek fel. A rendezvényen először hallhatta az Aréna közönsége a Dubrovay László zeneszerző által újrakomponált Szózatot a 170 fős Kárpát-medencei egyesített magyar kórus és a gálaest szólistáinak előadásában.

 

Download-75.aspx


A sztárvendégek közül Julia Novikova orosz szoprán, az európai és amerikai operaszínpadok csillaga Gounod Rómeó és Júlia című operájából Júlia áriáját és Arditi A csók című darabját énekelte, míg a bécsi Staatsoper neves tenoristája, Andreas Schager Puccini Turandot című operájából Kalaf herceg áriáját adta elő. Kiss B. Atilla, az Operaház szólistája Puccini Toscájából a Levéláriával lépett a közönség elé.

A gálaest repertoárját úgy állították össze, hogy abban mindenki megtalálja a számára kedves dalokat, dallamokat. Az opera mellett volt operett, cigányzene és popzene, népdal és virtuóz hegedűjáték, ez utóbbiban Mága Zoltán mellett Szenthelyi Miklós is megcsillogtatta tudását.

 

Download-76.aspx
A Budapesti Operettszínház művészei közül fellépett Frankó Tünde, Oszvald Marika, Dancs Annamari, Kerényi Miklós Máté. A hazai popkultúra jeles képviselői, Zsédenyi Adrienn, Oláh Gergő és Szekeres Adrien is színpadra léptek. Mága Jennifer a One night only című slágert énekelte, Nyári Károly és két lánya, Nyári Edit és Nyári Alíz Cserháti Zsuzsa egy kedvelt dalát adták elő.

A kirekesztés és gyűlöletkeltés elleni fellépést szívügyének tekintő hegedűvirtuóz ezúttal a zene erejével hívta fel a figyelmet a 2014-es Magyar Holokauszt Emlékév keretében a magyarországi vészkorszak 70. évfordulójára. Mága és Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész a Schindler listája című film betétdalával hajtott fejet az áldozatok előtt.

A koncerten bejelentették, hogy az újévi gálasorozat jövőre is folytatódik. A Duna Televízió 3 részben adja le a gálaműsort.

 

Forrás: MTI, Színház.hu, fotó: Kovács Attila MTI

süti beállítások módosítása