Oscar-díjas dalok a Spirit Klubszínházban

Január 29-én a leghíresebb Oscar-díjas filmzenék szólalnak meg a Spirit Színház estjén a Budapest Jazz Club színháztermében. Itt tartja a társulat Spirit Klubszínház néven kamaraszínházi produkcióit, kétheti rendszerességgel.

 

A Spirit Színház ajánlója:

 

28 igazi sláger szólal meg Berkes Gabriella énekes-színésznő hangján, Kutik Rezső gitárjátékára. A dalok egytől-egyig "Oscar-díj" közeliek: hol a film, hol az előadó, hol maga a szerzemény részesült az elismerésben. Berkes Gabriella ezen az estén többek között Audrey Hepburn, Edith Piaf, Meryl Streep és Barbra Streisand bőrébe bújik


"Sokáig Németországban éltem és játszottam a különböző városok musicalszínpadain. Így személyes emlékeim is feltörnek, mikor a Funny Girl vagy az Evita munkálatairól mesélek. Innen van görkorcsolyatudásom is, amit meg szeretnék mutatni a közönségnek. De elénekelhetem például a Love Story híres dalát is, melyet Magyarországon a legendás énekesnő, Sárosi Kati vitt sikerre. Ma már kevesen tudják, hogy ő az én Fanni lányom nagymamája. Kati annak idején nekem adta egykori fellépő ruháját, a dalt ebben adom elő" - árulta el Berkes Gabriella.

wonderful song
A Spirit Színház vezetője, az estet színpadra állító Perjés János elmondta, minden dal hihetelen emóciókat szabadít fel az emberekben, életkortól függetlenül. "Van, akiben élénken él az Ahogy lesz, úgy lesz című dal, ez egyébként ma ismét igen aktuális. Annak idején magát a filmet betiltották hazánkban, mert a dal magyar szövege nem volt összeegyeztethető a szocialista erkölccsel. De a fiatal generációhoz is szólnak a dalok, elhangzik például Adéle híres dala, a Skyfall főcímzenéje is" - mondta Perjés János.

Kutik Rezső gitárművész szerint különleges kihívás volt a produkció dalait akusztikus gitárra átdolgozni. "Nagy könnyebbség viszont, hogy Berkes Gabi rendkívüli stílusérzékkel megáldott előadó, ez nagyban megkönnyíti a munkámat. Én válogatom a dalok mögött látható filmrészleteket is, melyekből montázsokat készítünk, így a néző 28 különböző hangulatba utazhat el a két részes műsor alatt" - tette hozzá az alkotó.

Audrey Hepburn
Részlet a nagy dívák egy-egy klasszikussá váló mondataiból:

Audrey Hepburn:
"Sosem gondoltam volna, hogy olyan arccal, mint az enyém, a filmvásznon köthetek ki. Az életem sokkal több, mint egy tündérmese. Akadt jó pár nehéz pillanat, de miután sikerült legyőznöm az akadályokat, mindig megkaptam érte a jutalmam."

Barbra Streisand:
"Úgy érkeztem meg Hollywoodba, hogy nem műttettem meg az orromat, nem volt fogszabályzóm, és nem változtattam meg a nevemet. Ez pedig örömmel tölt el. Az anyám nem hitt bennem... ezért lettem híres."

Jegyek a Spirit Színház weboldalán vásárolhatók.

Forrás: Spirit Színház

 

süti beállítások módosítása