Egyelőre nem kerül mozikba Vidnyánszky új filmje

Egyelőre nem lesz látható a mozikban A szarvassá változott fiú című film, amelyet Vidnyánszky Attila rendezett, ugyanis az utómunkálatokhoz szükséges 30 millió forint nem áll az alkotók rendelkezésére - számolt be a Dehir.hu.


Vidnyánszky Attila még a debrecenni Csokonai Színház igazgatójaként forgatott filmet Juhász Ferenc A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című költői eposzából, kizárólag városi helyszínek felhasználásával, Törőcsik Mari, Trill Zsolt és Szűcs Nelli főszereplésével. A készítők 100 millió forintot nyertek a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától a munkálatokra, és bár a képanyag a rendező elmondása szerint összeállt, a hangi utómunkához még szükség volna közel 30 millió forintra írta a Dehir.hu. 

A portál szerint a film befejezése ott csúszhatott el, hogy bár Vidnyánszkyék Szőcs Géza akkori államtitkártól ígéretet kaptak arra, hogy további támogatásban részesülnek, azonban Szőcsnek nem maradt filmes kerete 2012-re. Ozorai András ekkor abban bízott, a Nemzeti Filmalaptól megkaphatják a szükséges 30 millió forintot, de hiába pályáztak rá.

 

vidnyanszky film
A Magyar Nemzeti Filmalapnál a Dehir.hu kérdésére most azt válaszolták, „A szarvassá változott fiú című készülő film alkotói 2012. március 24-én pályáztak a Filmalaphoz, és a már leforgatott film befejezéséhez kértek támogatást. A Filmalap támogatási szabályzatának megfelelően nem nyújt támogatást utómunkára. Ennek ellenére a Filmszakmai Döntőbizottság tagjai megnézték a már leforgatott anyagot. A döntőbizottság azt a döntést hozta, hogy a filmalap nem támogatja A szarvassá változott fiú című filmet.”

Szőcs Géza a Dehir.hu-nak úgy nyilatkozott, jellemzőnek tartja a mostani közállapotokra, hogy bár az ellenzéki média Vidnyánszkyt folyamatosan a kormány kegyeltjeként állítja be, mégsem tudta a hiányzó összeget megszerezni a filmjére.

 

Forrás: Dehir.hu, Színház.hu

süti beállítások módosítása