Angela Lansbury 40 év után tér vissza a West Endre

Négy évtized múltán visszatér a londoni West Endre Angela Lansbury, aki tavasszal lesz látható Noel Coward darabjában, a Blithe Spirit című műben.


A színházi legendának tartott, Oscar-díjas színésznő New Yorkban már játszotta Madame Arcatit ugyanebben a darabban, 2009-ben Tony-díjat kapott alakításáért. Londonban ugyanaz a Michael Blakemore állítja színpadra, aki az amerikai metropoliszban is rendezte a művet.

 

Angela-Lansbury-in-Blithe-001

Fotó: theguardian.com


Angela Lansbury színpadi és filmes pályafutása hét évtizede tart. A színésznő milliók számára a Gyilkos sorok című krimisorozat Jessica Fletcherjeként ismert. Londoni visszatérésében Janie Dee, Charles Edwards és Jemima Rooper lesznek a partnerei a Gielgud Színházban.


A komédia főszereplője egy Charles Condomine nevű író - őt alakítja Charles Edwards -, aki új regényéhez végez kutatásokat. Ennek keretében meghívja házába Madame Arcatit, a médiumot. Madame Arcati akaratlanul megidézi az író elhunyt nejének, Elvirának a szellemét. Elvira (Jemima Rooper), akit csak Charles érzékel, hamarosan felkavarja a szerző és új felesége, Ruth (Janie Dee) életét. A két nej hamarosan marakodni kezd a férfin.


A darabot március 1-jén mutatja be a Gielgud Színház - olvasható a LondonTheatreDirect.com színházi portálon.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása