Hattyúdal - Színészekkel ünnepel a Republic együttes

A Hattyúdal című zenés darabban szereplő Republic úgy döntött, a születésnapi köszöntését is a József Attila Színházban tartja, ahol egy különleges esttel várják a rajongókat.

Idén ünnepli 24. születésnapját a Republic együttes. Ebből az alkalomból a zenekar rendhagyó koncertélménnyel szeretné megajándékozni rajongóit. 

 

A helyszínválasztás nem véletlen: december 21-én mutatták be a József Attila Színházban a  Dobozy Imre regényéből, a Republic együttes zenéjével színpadra vitt Hattyúdal című zenés komédiát, Verebes István rendezésében. Az előadásban a zenekar élőben játssza a komédia dalait.

 

republic

 

Az 1990-ben alakult Republic Emerton-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztjével is büszkélkedhet.

Bódi László, Cipő halála az együttest és a közönséget egyaránt sokkolta és megrendítette, 2013-ban. A zenekar tagjai úgy döntöttek, folytatják a közös zenélést. „Hogy miért? - mert a szeretet ereje nagy a fiúk szívében. Tovább akarták éltetni azt, amit együtt hoztak létre Cipővel. Ők csak így tudják megőrizni és megóvni azt, amit egy életre terveztek” – áll a zenekar sajtóközleményében.

 

republic hattyudal raadas

 

A Republic Együttes egy különleges koncerttel szeretné méltón megünnepelni a zenekar megalakulásának huszonnegyedik évfordulóját, ezért színészekkel és meglepetésvendégekkel kiegészülve játszanak ráadás előadást a Hattyúdal zenés komédia alapján, koncertszínpadon még nem hallott dalokkal társítva adják elő a zenekar legnagyobb slágereit. A születésnapi előadáson a közönség láthatja és hallhatja a Hattyúdal szereplőit is, akik ez alkalommal a teljes, eredeti Republic-os verziókat, dalokat éneklik majd.

 

A Republic Együttes tagjai Sipos F. Tamás énekessel kiegészülve lépnek színpadra, a meghívott vendégek közt pedig ott lesz Kovalik Ágnes, Magyar Bálint, Nemcsák Károly, Rékasi Károly, Tahi Tóth László, Ömböli Pál és a Hattyúdal rendezője, Verebes István.

 

Az előadás csak egyszer, február 24-én, 19 óra 30 perctől látható.

 
Forrás: József Attila Színház, Színház.hu
 

süti beállítások módosítása