Vidnyánszky Attila: "A szakma befelé fordítja az embert"

A Nemzeti Színház igazgatója arról is nyilatkozott, hogy tudja összeegyeztetni a munkájá és a családi életet. Lapszemle.

Vidnyánszky Attilát elsőként arról kérdezte a Best, menniyben változott az élete, amióta Debrecenből a fővárosba költözött. "Általában kéthetente utazom haza, ők pedig a másik hétvégéken jönnek hozzám Pestre. Év végén, az ünnepekkor kicsit több időnk volt, de borzasztóan hiányoznak. Talán ezért is dolgozom ennyit. Amíg Debrecenben éltem, szerettem együtt ébredni a családommal, én vittem az iskolába a gyerekeket, és együtt reggeliztünk..." - árulta el az igazgató.

 

vidnyanszky

A kép forrása: mno.hu

 

Vidnyánszky Attila arról is beszélt, hat gyerek mindent befolyásol. "A gyerekek azt az üzenetet hordozzák a létükkel, hogy a jövőnek is élni kell. Nem szabad csak a ma gondjaival foglalkozni, egy szülőnek tíz-húsz éves távlatokban kell gondolkodnia. Másrészt a gyerekek gyógyírt jelentenek az önzés ellen. Az a szakma, amit művelek, mint minden művészeti ág, befelé fordítja az embert, mivel az alkotásra helyezzük a hangsúlyt, ami önzővé tehet. Engem a család folyamatosan rákényszerít arra, hogy egy kicsit feladjam az ént, az egót" - fogalmazott a rendező-igazgató.

 

Arra a kérdésre, félti-e fiát, ifj. Vidnyánszky Attilát, aki negyedéves színészhallgató Marton László osztályában, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, vagy esetleg megpróbálta-e lebeszélni a színészetről, így válaszolt: "Nem tudtam visszatartani! De ha egy kicsit is azt éreztem volna, hogy nincs elég ereje és tehetsége, akkor megtettem volna, mert ha ezek a tulajdonságok, adottságok nincsenek benne az emberben, akkor középszerű lesz. És akkor nem lenne boldog ezen a pályán..."

 

Forrás: Best, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása