"Még nagyon befogadó vagyok" - Tompos Kátya válaszolt

Anyaszínházáról, a Johanna címszerepéről és örökölt adottságokról is beszélt Tompos Kátya a Vasárnapi Híreknek. Lapszemle.

 

A Vasárnapi Hírek cikkéből:


"Színészdiplomám van, ebben a művészeti ágban mélyültem el igazán, ennek kapcsán vettem énekórákat is, nem kimondottan zenei pályára készültem, nem erre áldoztam több évet az életemből, ezért nem is nevezném magam énekesnek. A színészi munkámtól kicsit elrugaszkodva, de abból merítve kezdtem el foglalkozni a zenei pályámmal is, mivel sokan biztattak, hogy készítsek végre lemezt. Számomra korábban az éneklés nem vált el a színművészettől, mindig volt mögötte egy szerep, úgy kellett énekelnem a színpadon, hogy elsősorban színésznő vagyok" - mesélte Tompos Kátya az interjúban.

 

A Nemzeti társulatának tagja elmondta, egyfajta egészséges küldetéstudattal rendelkezik, hisz a folytonosságban, abban, hogy felelősséggel tartozik az elődeiért, a tőlük származó képességekért. "Elég korán elveszítettem az apukámat, felnőve azt gondolom, tehetséges ember lévén sokkal többre volt hivatott, mint amit el tudott végezni az élete során. De ezt érzem az édesanyám vagy a nagymamám esetében is: nem tudtak kibontakozni, kiteljesedni, érvényesülni. Ennek most, általam kell megtörténnie. Nem herdálhatom el a tőlük kapott adottságokat" - hangsúlyozta a színésznő.

 

tompos katya

fotó: koncert.hu

 

A kérdésre, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház novemberben bemutatott Johanna a máglyán című darabjának rendezője miként segítette Johanna megformálásában, Tompos Kátya elmondta, úgy érezte, a rendezőnek nagyon pontos elképzelése van Johanna belső világáról. "Nekem csak fülelnem kellett, úgy tűnt, mintha érzelmi síkon kapnám az instrukciókat" - tette hozzá.

Tompos Kátya azt is elárulta, miért nem szólalt meg az igazgatóváltás körüli csatározásoknál. "Alkotóként szeretném függetleníteni magam a politikától. Elsődleges dolgomnak azt tartom, hogy a színpadon nyilatkozzam meg szerepek formájában, a többit a magam számára - nem szándékozva megsérteni senkit, aki önmagára nézvést máshogy gondolja - értelmetlennek tartom" - szögezte le a színésznő. Hozzátette:a társulatba újonnan érkezettek körül sok színészt ismert már korábbról, jó hangulatban zajlottak a próbák, eddig még nem voltak rossz tapasztalatai.

 

"Szerepet az anyaszínházamban még nem utasítottam vissza, még nagyon befogadó vagyok, a legtöbb karakterben látok fantáziát, amiből tanulhatok. Fontos, hogy az alázat és a kíváncsiság meglegyen bennem a szakmám iránt, mindig kihívásként tekinthessek egy-egy szerepre" - mondta Tompos Kátya.

A teljes interjú itt található.

 

süti beállítások módosítása