DráMÁzat - Közös drámapályázatot hirdet a nagyváradi és a székelyudvarhelyi színház

A nagyváradi Szigligeti Színház és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház drámapályázatot hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Karával közösen.

 

A pályázat három különálló részből áll:
 - a Debüt elnevezésű pályázatra a még színpadon bemutatásra nem került, magyar nyelven írt műveket várják, tematikai és műfaji megkötés nélkül. A pályázaton részt vehet bármely magánszemély. A legjobbnak ítélt pályamű díjazása 1000 euró. Amennyiben a legjobb művet (műveket) a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a 2015-2016-os évadban színpadra kerül a tervek szerint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendező szakos hallgatójának rendezésében.


 - a dráMAíró címmel meghirdetett pályázaton olyan magánszemélyek vehetnek részt, akiknek már nyomtatásban megjelentek színművei, illetve mutatták már be valamely művét. A legjobbnak ítélt dráma bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2015-2016-os vagy azt követő évadában.


 - a draMAutor című pályázatra még bemutatásra nem került román nyelvű drámákat várnak, szintén műfaji és tematikai megkötés nélkül. A pályázaton részt vehet bármely magánszemély. A legjobbnak ítélt pályamű bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2015-2016-os vagy azt követő évadában.

dramazat
A pályamű mindhárom esetben még színpadon bemutatásra nem került darab, illetve kizárólag a szerző saját alkotása, szellemi terméke lehet. A pályaművek kizárólagos színpadi előadási joga a Szigligeti Színházat, illetve a Tomcsa Sándor Színházat illeti meg az elbírálástól számított két éven keresztül. A pályázat leadási határideje 2014. május 31., 15 óra.

 

A pályaműveket kizárólag elektronikus formában fogadják el, és az office@szinhaz.ro e-mail címre várják. A pályázat jeligés, így a beérkezett pályaművön a szerző nevének feltüntetése tilos. A szerző nevét és jeligéjét tartalmazó zárt borítékot a Tomcsa Sándor Színház címére kell eljuttatni: Tomcsa Sándor Színház, str. Tamási Áron nr. 15, 535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita, Romania (Drámapályázat).


A pályázat eredményhirdetésére 2014. augusztusában kerül sor a www.szinhaz.ro honlapon. A színházak fenntartják a jogot arra, hogy a pályázatot részben vagy egészben érvénytelennek nyilvánítsák. A pályázattal kapcsolatban bővebb információ a Tomcsa Sándor Színház titkárságán kérhető a 0040266/212-131-es telefonszámon.

 

 

süti beállítások módosítása