Zsúfolásig megtelt a Scala előtti tér - Elbúcsúztatták Abbadót

Zsúfolásig megtelt hétfőn este Milánóban a Scala operaház előtti tér, ahol több mint nyolcezren gyűltek össze a múlt héten elhunyt Claudio Abbado karmester emlékére rendezett koncertre.

claudio abbado

 

Fiatalok és idősek, olaszok és külföldiek is voltak a téren, a tömeg ellepte a Scala körüli utcákat is.


A milánói operaház rendhagyó koncerttel búcsúztatta a január 20-án, 81 éves korában elhunyt világhírű karmestert: a Scala színpadán az operaház filharmonikus zenekara Ludwig van Beethoven Eroica című szimfóniájának II. tételét, a Marcia funebre gyászindulót adta elő Daniel Barenboim vezénylésével.

 

 

A darabot üres nézőtér előtt adták elő, de a Scala kapuit kitárták, a zenét pedig kihangosították, így az épület körül összegyűlt sok ezer ember részese lehetett a rövid koncertnek.

 

A húsz percig tartó zene után a tömeg még tíz másodperces csenddel adózott Abbado emlékének, majd hatalmas taps következett - írta kedden a Corriere della Sera című milánói napilap.

 

Claudio-Abbado-2

 

A Scala hasonlóképpen emlékezett meg 1957-ben Arturo Toscaniniről, 1967-ben Victor De Sabata, 1996-ban Gianandrea Gavazzeni és 2005-ben Carlo Maria Giulini karnagyról.

 

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelentette

 

 

süti beállítások módosítása