Bekerült A nyomorultak producere a Broadway Hírességek Csarnokába

A nyomorultak, a Macskák vagy Az operaház fantomja című musicaleket jegyző Cameron Mackintosh személyében először iktattak be a Broadway Hírességek Csarnokába brit színházi producert.

A hétfői ceremónián, amelyet a New York-i Gershwin Színházban tartottak meg, két színész, Cherry Jones és Ellen Burstyn, valamint Jerry Zaks és George C. Wolfe igazgatók is elnyerték az elismerést. David Hays díszleteiért került a csarnokba, a néhai Lorraine Hansberry pedig színműíróként.

 

Cameron Mackintosh


Cameron, aki személyesen nem jelent meg az ünnepségen, közleményében úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetésnek tartja beiktatását, és úgy gondolja, ez élete és pályafutása egyik legsikeresebb, legizgalmasabb pillanata. A díjat Robert Wankel vette át helyette - számolt be az eseményről a BBC News.


A Broadway Hírességek Csarnokát 1971-ben alapították, hogy életműdíjjal ismerjék el az amerikai színházi élet kiválóságait.
Az elismeréshez a jelölt mögött legalább 25 év Broadway-múltnak kell állnia, továbbá követelmény, hogy legalább öt nagyobb produkció fűződjön a nevéhez.


Cameron a Broadwayn hosszasan futó A nyomorultak, Macskák és Az operaház fantomja című előadásokért is Tony-díjat kapott producerként. Egyebek mellett az Oliver! és a Miss Saigon című musicaleket is színpadra állította.
Musicalszínházi munkájáért 1996-ban lovaggá ütötték.

 

Forrás:bbc.co.uk

süti beállítások módosítása