Újra Tánc Mindenkinek! - Ingyenes test-tudat-módosítás a Trafóban

A Parallel Alapítvány a Body Moving programsorozat keretében ismét bemutatja a Tánc Mindenkinek! című ingyenes, "test-tudat-módosító rendezvényét".

Mi az a Body Moving?

 

A 2009-ben útjára indított BODY MOVING táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! programja eddig nyaranta, szabadtéri helyszíneken jelentkezett. A szervezők elsődleges célja a kortárstánc népszerűsítése, valamint új közönség meghódításával a tánc iránt érdeklődők körének szélesítése. A Trafós téli különkiadás a gyakorlati, mindenki számára nyitott táncoktatást tánctörténeti megközelítéssel ötvözi, hogy mind fizikailag, mind szellemileg megmozgassa a résztvevőket. 

 

tancmindenkinek

 

Jön az 5. Tánc Mindenkinek!  - A szervezők ajánlója

Test-tudat-módosítás legendás koreográfusokkal és neves hazai oktatókkal. 

Ha szeretnéd kipróbálni a modern, posztmodern és kortárstánc különböző irányzatait, s szeretnél többet megtudni az irányzatokat kidolgozó mesterekről és módszereikről, akkor február 23-án a Trafóban a helyed!

Neves, hazai oktatók személyes élményeken és gyakorlati órákon keresztül repítenek el minket Isadora Duncan szabad táncától, a Graham és Cunningham technikákon át egészen a különböző kortárstánc stílusokig. Mindenki rátalálhat a hozzá közel álló stílusra, személyes elődjére.      

Az előképzettség nélkül kipróbálható táncórák videóvetítéssel és rövid tánctörténeti bevezetővel kezdődnek. A meghívott oktatók azon „táncforradalmárok” videó anyagaiból válogatnak, akiktől tanultak, vagy akik nagy hatással voltak rájuk és inspirálták őket. Az ezt követő gyakorlati órákon az adott technika alapmozdulatait sajátíthatják el az érdeklődők. Az elmélet és a gyakorlat rendhagyó összekapcsolásával az egyes irányzatok filozófiájának és fiziológiájának sokrétű megértése és megélése a cél. Minden táncóra beszélgetéssel zárul, ahol megoszthatják tapasztalataikat, és kérdéseket tehetnek fel a résztvevők.

Milyen program vár?

13:00-14:30 Pálosi István - Fenyves Márk: Mai mozdulatművészet | képanyag: Dienes Valéria, Berczik Sára

14:30-16:00 Lőrinc Katalin: Graham technika | videó: Martha Graham

16:00-17:30 Kun Attila: Cunningham techika | videó: Merce Cunningham

17:30-19:00 Gál Eszter: Improvizáció - "tagadásból műfaj" | videó: Steve Paxton

19:00-20:30 Rózsavölgyi Zsuzsa: Kortárs tánc | videó: Anne Teresa de Keersmaeker

20:30-22:00 Hód Adrienn: Kortárs tánc | videó: Miguel Gutierrez


Előzetes jelentkezés, regisztráció nem szükséges. | Létszámkorlát nincs. | Az órák kezdő szintűek, előképzettséget nem igényelnek. | Az órák mezítláb vagy zokniban végezhetők. | Öltözőt és ruhatárat biztosítunk. 

Belépés: díjtalan

2014. február 23. 13:00-22:00
Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

 

süti beállítások módosítása