Új darabot írt Peter Handke

Új színdarabot írt Peter Handke osztrák író.

Az új mű a Die Unschuldigen, ich und die Unbekannte am Rand der Landstraße (Az ártatlanok, én és az ismeretlen az országút szélén) címet kapta.


"Egy emberről szól, aki az országút mellett üldögél - a világ utolsó helyén, amely még szabad. Ahol még át lehet élni olyan valamit, ami jelentés, szimbólum, kényszer és rendszer nélküli" - mondta el Handke az osztrák News című magazinnak adott, szerdán megjelent interjújában.

 

handke


Új darabja ősbemutatójának idejéről és helyszínéről egyelőre nem árult el információt a 71 éves író.


Peter Handke mintegy hetven kötet, illetve írásmű - regények, színdarabok, versek, műfordítások, forgatókönyvek, rádiójátékok - szerzője. A német nyelvterület egyik legismertebb írója, ugyanakkor a délszláv háború idején heves vitákat váltott ki szerb-barát, Slobodan Milosevicet támogató nyilatkozataival.

 

Legismertebb művei közé tartozik a Kaspar (dráma, 1967), A kapus félelme a tizenegyesnél (regény és filmforgatókönyv, 1970), a Lassú hazatérés regénytetralógia, Az ismétlés (regény, 1986), Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról (dráma, 1992), illetve a Wim Wenders rendezővel közösen jegyzett forgatókönyve a Berlin felett az ég című filmhez (1987).

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása