M. ország gyermekei - A k2 Színház Debrecenben

A k2 Színház a Csokonai Színházzal koprodukcióban mutatja be M. ország gyermekei, avagy egy boldog társadalom makulátlan mosolya című előadását február 11-én a debreceni MODEM-ben.

Az alkotók ajánlója:

„Vehetek akármilyen üres teret, és azt mondhatom rá: csupasz színpad. Valaki keresztülmegy ezen az üres téren, valaki más pedig figyeli; mindössze ennyi kell ahhoz, hogy színház keletkezzék.” Így összegzi a színház mibenlétét a híres angol rendező, Peter Brook Az üres tér című színházelméleti művében. A színházi esemény keletkezéséhez elengedhetetlen három komponens, a tér, a színész és a néző fogalmának és egymáshoz való viszonyának újraértelmezésére tesz kísérletet a k2 Színház helyspecifikus előadása, az M. ország gyermekei.

 

morszag


A mindenkori társadalmi alapkérdések ihlette produkció a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ legkülönbözőbb tereiben elevenedik meg, hogy a színház, a képzőművészet, a zene és a film nyelvén kezdeményezzen párbeszédet a közösségben való létezés lehetséges formáiról, problematikájáról – egy utópisztikus világ megteremtésével, amelyben a mai magyar társadalmi folyamatok egy lehetséges végállomása fogalmazódik meg.

A k2 Színház a Kaposvári Egyetemen végzett színészekből, illetve jelenleg is ott tanuló színészhallgatókból verbuválódott független színházi műhely, amelynek most először nyílik lehetősége bemutatkozni a debreceni közönségnek.

 

morszag2

 

 

M. ország gyermekei,
avagy egy boldog társadalom makulátlan mosolya

Játsszák:

Boros Anna, Borsányi Dániel, Horváth Szabolcs, Kátai Kinga, Krajcsi Niki, Pallagi Melitta, Piti Emőke, Rózsa Krisztián, Szakács Hajnalka

Látvány: Lucia Marneanu m.v., Domokos Barbara
Dramaturg: Kautzky-Dániel Máté
Zene: Horváth Szabolcs
Rendezőasszisztens: Erdélyi Adrienn

Rendező: Benkó Bence és Fábián Péter

Bemutató: február 11.
További előadások: február 12., 13.,14., 15.

Jegyet váltani a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban és a MODEM-ben lehet.
Az előadások nézőszáma korlátozott (20 fő/előadás).
 

süti beállítások módosítása