Víg-pályázat: Részletek derültek ki a szakmai bizottság zárt üléséről

Tüttő Kata fővárosi szocialista képviselő a 168ora.hu-nak számolt be az Eszenyi Enikőt meghallgató, pályázatát elbíráló – szakmai bizottság zárt ülésén készült jegyzőkönyv részleteiről.

vigszinhaz
Tüttő Kata elmondta, korábban szorgalmazta, hogy szabályozzák a bírálóbizottság működését (például azt, hogy milyen módon kell szavazni és mi a pontos feladata a bizottságnak), ám ez elmaradt, amikor létrehozták az új bizottságot a Vígszínház újabb igazgatói pályázati kiírásával egy időben.

A képviselő arról számolt be, a titkos szavazást Eszenyi Enikő támogatásáról a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselője kezdeményezte, ami Tüttő Kata szerint indokolhatatlan egy államigazgatási szerv munkatársa részéről. Elmondása szerint a bírálóbizottság elnöke – aki a korábbi bizottsághoz hasonlóan most is Orbán Gyöngyi fővárosi Fidesz-képviselő volt – elmondta, hogy "Eszenyi pályázata szakmailag ugyan rendben van", de ő mégis tartózkodni fog a szavazáson, és utalt arra, hogy Állami Számvevőszék vizsgálata „tartalmaz bizonyos minősítéseket” a Vígszínházzal kapcsolatban.

Tüttő Kata kikérte a szóban forgó ÁSZ-munkaanyagot, de egyelőre nem kapta meg. A képviselő szerint jelenleg úgy tűnik, hogy a bírálóbizottság fideszes elnöke csak nyomást akart gyakorolni a bizottság tagjaira az ÁSZ-dokumentum megállapításainak „meglebegtetésével”.

 

Forrás: 168 óra

süti beállítások módosítása