Az emlékezés drámája - Középiskolákhoz intéz felhívást a Káva Műhely

Budapesti középiskolákat hív szakmai együttműködésre a Káva Kulturális Műhely Az emlékezés drámája elnevezésű projektjében, mely a Holokauszt Emlékév 2014 keretében jött létre.


A Káva felhívása:

Az emlékezés drámája komplex színházi és képzőművészeti projekt, melynek célja drámapedagógiai és színházi eszközök használatával az empátia és a tudatosság fejlesztése, a személyes találkozás elősegítése a múlt egy traumatikus eseményével, az ehhez fűződő viszony vizsgálata a jelenben cselekvésen, átélésen és közös vitán keresztül.

kava
Olyan budapesti középiskolák jelentkezését várjuk, amelyek szívesen és örömmel vállalják az együttműködést 2014-es évre (vagyis két tanévre vonatkozóan), melynek keretében az alábbi akciók valósulnak meg minden partnerintézmény 2-2 osztályával:

 - részt vesznek két színházi eseményen (Tengerpart c. drámaóra, Kárpótlás c. résztvevő színházi előadás), melyek helyszíne az iskola ill. a Káva bázisa;


 - részt vesznek egy előre egyeztetett szombati (!) napon egy képzőművészeti workshopon, melynek keretében a Holokauszthoz kapcsolódó saját képzőművészeti alkotást hoznak létre; a létrejött alkotások egy közös kiállításon vesznek részt 2014 decemberében (előtte és utána az iskola vállalja az elkészült művek kiállítását és tárolását).

 

A részvétel az intézmények, a részt vevő diákok és tanáraik számára térítésmentes!
A projektet kutatás foglalja keretbe, honlap, kiadvány és film (!) készül a közös munkáról.

Olyan intézményeket várunk, amelyek biztosítani tudják a folyamatos kapcsolattartást, a munkát segítő pedagógus kollégákat (2 fő intézményenként, akiknek különmunkáját honorálni fogjuk). A pedagógus kollégáknak 2x1 napos workshopot is szervezünk a hatékony munka érdekében.

A projektben 5 oktatási-nevelési intézménnyel, összesen 10 iskolai osztállyal tudunk és szeretnénk együttműködni. Az osztályok a 9-11. évfolyamokról érkezhetnek.

A jelentkezés határideje: 2014. február 17.


Kontakt: Németh Edina, projektasszisztens / nemeth.edina@kavaszinhaz.hu
A projekttel kapcsolatban információkkal szolgálni a fenti e-mail címen ill. az alábbi telefonszámokon tudunk:
+36 1 315 0781

+36 20 206 1860

 

süti beállítások módosítása