Musical készül a Vissza a jövőbe című filmből

A darab producerei számoltak be arról, hogy a sci-fi vígjátékból adaptált musical bemutatóját a film születésének 30. évfordulójára időzítették. A premier a londoni West Enden lesz 2015-ben.

Ha a színmű sikert arat a brit közönség körében, a Broadwayra is átkerülhet az előadás.

 

Back-to-the-Future-logo


A szövegkönyvet Zemeckis, Bob Gale és Jamie Lloyd írja, a zenét és a dalokat pedig Alan Silvestrire és Glen Ballardra bízták. Az előadást Lloyd rendezi.

Az 1985-ös filmben Marty McFly (Michael J. Fox) visszarepül az időben, és 1955-ben érkezik szülővárosába, ahol mindent elkövet, hogy tinédzser korú szülei egymásra találjanak, és családot alapíthassanak.

A Zemeckis és Gale forgatókönyvéből forgatott produkcióban rengeteg zenei betét hangzott el, Marty a gimnáziumi bálon játszódó jelenetben a Johnny B. Goode című 1958-as Chuch Berry-számot adja elő.

 

back-to-the-future1
Az egykori produkció - amelyben Christopher Lloyd, Crispin Glover és Lea Thompson alakította a további főszerepeket - akkora kasszasiker lett, hogy két folytatás is készült hozzá 1989-ben és 1990-ben.

A Oscar-díjas Zemeckis rendezőként a Vissza a jövőbe-trilógián kívül olyan nagy sikerű filmeket készített, mint a Forrest Gump, a Polar Expressz vagy a Számkivetett. A hatszoros Grammy-díjas Silvestri számos Zemeckis-film zenéjét komponálta, köztük a Forrest Gumpét és a Számkivetettét is.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása