Együttműködik a Petőfi Színház és a Nyugat-magyarországi Egyetem

Közös programokat, művészeti munkákat tervez a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Soproni Petőfi Színház.

Az együttműködésbe egyelőre az oktatási intézmény Közgazdaságtudományi Kara és az Alkalmazott Művészeti Intézet kapcsolódott be – hangzott el a színház és az egyetem közös sajtótájékoztatóján pénteken.

 

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház vezetője elmondta, hogy a kapcsolat a két intézmény között nem új, hiszen a teátrum színészei gyakran fellépnek az egyetem rendezvényein.


Az együttműködés keretében többek között egyetemi bérletet hirdetnek, amely a következő évadra lesz érvényes. Az Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatói pedig ötletekkel, művészeti munkákkal vehetnek részt a közös munkában, készíthetnek például szóróanyagokat, grafikai munkákat a társulatnak. "Szükségünk van a fiatalos vizuális megjelenésre" – tette hozzá Pataki András.

 

soproni


A március 27-i színházi világnap alkalmából, március 26-án a kolozsvári Váróterem Projekt társulat lép színpadra Sopronban. Produkciójuk része lesz annak az egyetemi programsorozatnak, amely az erdélyi település szellemi kincseit mutatja be a nyugat-magyarországi városban.


A rendezvény fővédnöke Martonyi János külügyminiszter lesz.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása