Kenneth Branagh a Német Shakespeare Társaság tiszteletbeli elnöke lett

A Német Shakespeare Társaság tiszteletbeli elnökévé nevezték ki Kenneth Branagh brit színészt.

 "Branagh mély, új megközelítéseket kínál Shakespeare-hez. A színpadon és a filmvásznon is fontos és látványos Shakespeare-feldolgozások fűződnek a nevéhez" - méltatta az 53 esztendős színész-rendezőt Tobias Döring, a társaság elnöke, hozzáfűzve, hogy ma éppen Branagh felfogásával kelhet életre Shakespeare, és ezért szeretne a szervezet tisztelegni a művész előtt.

 

Kenneth-Branagh


Branagh 1993-ban Keanu Reeves és Emma Thompson főszereplésével rendezte meg a Sok hűhó semmiért című drámát a filmvásznon, három évvel később pedig a Hamletet is megfilmesítette, amelyben ő alakította a főszerepet, Kate Winslet pedig Ophéliát játszotta.


A 150 éves Német Shakespeare Társaság utoljára száz éve nevezett ki tiszteletbeli elnököket: az angol királyt, az orosz cárt és az Egyesült Államok elnökét. "Akkoriban ilyen nagyzási hóbortban szenvedett a társaság" - jegyezte meg Döring.


Idén világszerte számos rendezvénnyel emlékeznek meg William Shakespeare születésének 450. évfordulójáról. A weimari Német Nemzeti Színház is bekapcsolódik a programokba.

 

süti beállítások módosítása