Kényszerleszállás - Háromszéki turnéra indul Gáspárik Attila pódiumműsora

Háromszéki turnéra indul a marosvásárhelyi színház Kényszerleszállás című előadása.

A Szilágyi Domokos születésének 75. évfordulójára készült verses pódiumműsor előadója Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, aki előadásával Illyés Kinga színésznő emléke előtt is tisztelegni kíván.

 

A Tamási Áron Színház ajánlója:

 

Gáspárik Attila így vall egyéni műsora kapcsán: „Hatvanas években született generációnk egyik alapvető könyve Szilágyi Domokos Kényszerleszállás című verseskötete volt. Szinte minden kérdésre ott kerestünk – és találtunk választ. Ez volt az a Könyv, amelyet, bárhová ment az ember, magával cipelt. A verseivel való találkozás sokunk számára a költő halála után adatott meg, és ez csak növelte a Szilágyi-mítoszt. El nem könyvelt éjszakákon rongyosra hallgattuk Illyés Kinga Lírai oratóriumát, kívülről mondtuk fel részleteit – ki-ki amit tudott belőle. Aztán "kitágult a világ", jöttek az "egyperces" költők, kétdimenziós felfedezések, aki elnyomták Szilágyi Domokost (is)...”

 

Kenyszerleszallas5

Fotó: Rab Zoltán

 

Gáspárik Attila pódiumműsora a Szilágyi-életmű néhány cserépdarabkája által próbálja felidézni a Költőt, és egyben arra is kísérletet tesz, hogy a hatvanas évek óta született generációk felé is utat nyisson Szilágyi Domokos szellemiségének. A színművészt Ila Gábor kíséri zongorán, a színpadkép Sebesi Sándor munkája.

A háromszéki turnénak stílszerűen három megállója lesz, az egykori vármegyék székhelyein: február 13-án Kovásznán, a Művelődési Központban kerül bemutatásra az előadás, február 14-én Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban, február 15-én pedig Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház Új Stúdiójában láthatják az érdeklődők a Kényszerleszállást, mindhárom helyszínen este 7 órától.

 

Helyfoglalás, további információk a 0762674516-os (Kovászna), a 0267362002-es (Kézdivásárhely) és a 0728083336-os (Sepsiszentgyörgy) telefonszámokon. A sepsiszentgyörgyi előadásra elektronikus úton is vásárolhatók jegyek a www.biletmaster.ro honlapon.

 

Forrás: Tamási Áron Színház

 

süti beállítások módosítása