Olcsó állójegyeket árul majd a moszkvai Nagyszínház

Száz rubelért, mintegy 650 forintért állóhelyre szóló jegyeket árusítanak majd a következő szezontól a moszkvai Nagyszínházban - jelentette be Vlagyimir Urin vezérigazgató szerdai tájékoztatóján.

A színházban 247 olyan szék van, ahonnan alig, mintegy 50 százalékosan lehet látni a színpadot. Ezeket felszámolják, és a helyükre állóhelyet vehetnek az érdeklődők, akiknek nem telik a drága ülőhelyekre.


A vezérigazgató azt is elárulta, hogy Moszkva vezetése nem támogatta azt a javaslatukat, hogy együtt dolgozzanak ki valamilyen programot a kevésbé tehetős fővárosi közönségnek. A Bolsoj szeretette volna, ha néhány előadására olcsóbb jegyekkel lehessen bejutni.

 

bolsoj2


Vlagyimir Urin arról is beszélt, hogy átláthatóságot és normális alkotói légkört akar teremteni a Nagyszínházban. Ezzel a szereposztások körüli korábbi problémákra emlékeztetett.


Tavaly decemberben egy moszkvai bíróság első fokon 6 év szigorított börtönre ítélte Pavel Dmitricsenkót, a moszkvai Nagyszínház szólótáncosát. A férfit abban találták bűnösnek, hogy kénsavas támadást szervezett Szergej Filin, a Bolsoj balett-társulata művészeti igazgatója ellen.


A bűncselekményért elítélt Dmitricsenkó azzal vádolta Filint és közvetlen munkatársait, hogy visszaélnek hatalmukkal a szerepek kiosztásakor. Hasonló ügyeket teregetett ki tavaly a sajtónak egy amerikai balett-táncosnő.


Botrányokhoz vezetett a múlt évben Nyikolaj Ciszkaridze, a Bolsoj volt vezető táncosa és Filin nyílt szembenállása is. A grúz származású balettművésszel nem hosszabbították meg a szerződést, mert a problémákat nyilvánosságra hozta.

 

Urin-portr

Vlagyimir Urin


Vlagyimir Urint azért nevezték ki a Nagyszínház élére, hogy rendet csináljon. A vezérigazgató most azt mondta a sajtó előtt, hogy a körülbelül ezer művész közül, aki a Bolsojban dolgozik, mindig lesznek olyanok, akik elégedetlenek lesznek.


"Ha 70 százalékuk elégedetlen és csak 30 százalékuk, aki közel áll a vezetéshez, az boldog, akkor az nincs rendjén" - mondta a neves színházi szakember.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása