"A csapat egyértelműen meggyőzött" - Kun Attila, a KET művészeti vezetője

A Lábán-, Harangozó- és Imre Zolán-díjas Kun Attila szeptember óta a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője. A koreográfus az eltelt fél év tapasztalatairól mesélt tartalmi partnerünknek, a Fideliónak. Lapszemle.

A Fidelio cikkéből:

 

Kun Attila, aki korábban sokáig a PR-Evolution Dance Company vezetője volt, az interjúban elmondta: dilemmát jelentett számára, hogy elvállalja-e újra egy társulat vezetését, ugyanakkor örült is Szögi Csaba igazgató felkérésének. "Éppen Spanyolországban koreografáltam, amikor Csabi - aki korábban már figyelte a munkáimat - felhívott, és felkért, készítsek egy darabot a Közép-Európa Táncszínház számára. Nagyon örültem a felkérésnek, mert a KET-tel korábban még nem dolgoztam, és ennek a közös munkának lett a gyümölcse a Lajkó Félix zenéjére tavaly áprilisban bemutatott Horda. A munkafolyamat alatt egyre jobban megismertem őket, bekerültem a hétköznapi körforgásukba, egyre több dologra láttam rá. Ezután Csabi egy beszélgetésünk közben azt mondta, gondolkodjak el rajta, elvállalnám-e az együttes művészeti vezetését (...) Ilyenkor számvetést kell tartani és felmérni a körülményeket, alkalmasnak tűnnek-e arra, hogy az ember a csomagját kibontsa és elkezdje kipakolni a tapasztalatait a bőröndjéből, amit összegyűjtött eddigi élete során. Egy pár hétig hezitáltam fejben és szívben, de a csapat egyértelműen meggyőzött" - fejtette ki a koreográfus.

 

kun attila

 

A művészeti vezető az elmúlt fél év eredményeiről is beszélt. "Fontos és szép eredménynek tekintem azt, hogy az idei évad második bemutatója, a Diótörő négy előadásával ezer nézőt, zömében gyereket tudtunk leültetni az év végén. December 21-én volt egy miskolci előpremierünk, december 28-án a budapesti premier az Átrium Film-Színházban. Nem mellékesen piaci környezetben vették meg a jegyeket, vagyis nem szerveztük rá célzottan az iskolákat. Ez egy csendes, de markáns sikertörténet számomra. Bár a téma viszonylag kötött, de február 15-én lesz még egy előadásunk, mert a decemberire sokan nem fértek be" - mondta Kun Attila.

 

A teljes cikk itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása