Bálint-napi Hamlet Sepsiszentgyörgyön

A Tamási Áron Színház társulata "az egyetemes drámairodalom legismertebb színpadi művét" kínálja azoknak, akik tartalmasan szeretnék eltölteni Bálint-napi estéjüket.

 

A Tamási Áron Színház ajánlója:

 

Shakespeare Hamletjét Bocsárdi László rendezésében, a szentgyörgyi színház társulatának tolmácsolásában láthatják az érdeklődők. A főszerepet Mátray László alakítja, aki jelenleg a budapesti Nemzeti Színházban próbál, ahol a János vitéz címszerepére kérték fel. A szentgyörgyi színház Hamlet-előadása, mely a Tamási Áron Színház és a Gyulai Várszínház együttműködésében született, február 14-én este 7 órától kerül műsorra a színház Nagytermében.

 

A Hamletben – mint minden sokrétegű és gazdag drámai szövegben –, az egymásra épülő és egybecsengő motívumok végtelen perspektívát adnak a cselekménynek: az apa-fiú kapcsolat, az öröklés kérdése, a vérfertőzés, a szerelem és barátság problematikája számtalan kis szálon fut végig a történeten és a szereplők sorsán. A sepsiszentgyörgyi társulat előadása éppen ebben a több réteget, szempontot, olvasatot ötvöző összetettségben látta a színrevitel kihívását, de az értelmezés nagy kalandja során elsősorban a hamleti ráébredés és felelősségvállalás kérdéseit próbálta körüljárni. A Bocsárdi-rendezések jellegzetes látomásossága, érzelemtelítettsége, olykor ironikus távolságtartása, de a rendező utóbbi előadásainak szikár letisztultsága is teljes mértékben jellemző erre a produkcióra.

 

Képek az előadásból:

Fotók: Barabás Zsolt

 

Hamlet2231

1.

Hamlet2333

2.

Hamlet2352

3.

Hamlet2377

4.

Hamlet2395

5.

Hamlet2540

6.

Hamlet2885

7.


Az előadás szereplői: Mátray László, Pálffy Tibor, Szakács László, D. Albu Annamária, Benedek Ágnes, Kolcsár József, Kónya-Ütő Bence, Nemes Levente, Nagy Alfréd / Derzsi Dezső, Diószegi Attila, Gajzágó Zsuzsa, Erdei Gábor. A rendező munkatársai voltak: Sebestyén Rita Júlia (dramaturg), Bartha József (díszlettervező), Dobre Kóthay Judit (jelmeztervező), Kónya-Ütő Bence (zenei feldolgozások). A február 14-ei előadásban Nagy Alfréd játssza Rosencrantz szerepét.

Forrás: Tamási Áron Színház

 

süti beállítások módosítása