On The Road - Angol nyelvű előadást mutat be a Kabóca

On The Road címmel angol nyelvű tárgyanimációs előadást mutat be a veszprémi Kabóca Bábszínház február 13-án, csütörtökön.


A bábszínház közleménye szerint az On The Road című előadás egy olyan élethelyzetet tár elénk, amely mindenki számára ismerős lehet, ha valaha tanult idegen nyelven vagy utazott már külföldre. A szereplők egy külföldi pályaudvaron próbálnak tájékozódni, ismerkedni utastársaikkal, elmesélni egymásnak utazásuk célját vagy csak kényelmesen ücsörögnek egy várótermi padon.

 

on the road kaboca

Fotó: kabocababszinhaz.hu


A tárgyanimáció - mint bábszínházi forma - műfaji sajátosságainak köszönhetően alkalmas arra, hogy elmeséljen egy univerzálisan értelmezhető, mindenki számára könnyen befogadható történetet - részletezi a Kabóca Bábszínház közleménye.
Az előadás közben hasonló asszociációs folyamatokat kell alkalmaznia a kicsiknek és a nagyoknak, mint egy idegen nyelven történő kommunikációban.


Annak érdekében, hogy minél több célcsoport láthassa a könnyen utaztatható, akár tantermekben is játszható előadást, a produkció több nyelvi szinten is elkészült.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása