Godot-ra várva - Beckett a nagyváradi színházban

Február 14-én, pénteken 19 órától kerül sor az évad következő bemutatójára a Szigligeti Színházban: Samuel Beckett Godot-ra várva című drámáját Szabó K. István, a Szigligeti Társulat művészeti igazgatója viszi színre.

 

Az előadás zenéjét Ovidiu Iloc szerezte, a díszlet- és jelmezterv Florina Bellinda Vasilatos munkája. A szerepeket Csíky Ibolya, Dobos Imre, Szotyori József, Fodor Réka és Lászlóffy Emőke alakítja. Az előadásra a színpadon kialakított stúdiótérben kerül sor. A bemutatóra érvényesek a Szigligeti-bérletek (azok érvényesíthetik a bemutatóbérletüket, akik az évad elején ezt az előadást választották).

 


Szabó K. István rendező gondolatai a darabról:

 

„Közel tíz éve, az Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon, egy műhelymunka alkalmával foglalkoztam Beckett remekművével. Egy párbeszédrészlet Didi és Gogo közt hamisnak tűnt, nem értettem, miért, de ez az érzés megmaradt, mintha nem két férfi beszélgetne… Évekkel később bukkantam rá a megérzés titkára, Beckett maga vallja: ez a párbeszéd közte és felesége között hangzott el, azt jegyezte le. A nagyváradi előadás egy férfi-nő kapcsolatra építi át a két csavargó történetét, ha egyáltalán történetről beszélhetünk. Az egymásrautaltság, a megöregedés, a halálra várás a témája ennek a játéknak, melyben elmúlni sem lehet. A magyarázatra várunk, arra, hogy valaki majd csak eljön, s választ ad a miértre. S miközben jól sejtjük, nincs kiút, valami mégiscsak feltölti ezt az űrt, s ez a szeretet.”

 

godotra varva

 


Samuel Beckett
GODOT-RA VÁRVA
egy olvasat
Fordította: Kolozsvári Grandpierre Emil

Szereplők:
DIDI Csíky Ibolya
GOGO Dobos Imre
POZZO Szotyori József
LUCKY Fodor Réka
LÁNY Lászlóffy Emőke

Zene: Ovidiu Iloc
Játéktér, jelmez: Florina Bellinda Vasilatos
Ügyelő: Joó Emília
Súgó: Körner Anna
Hangosítók: Zsurka József, Szanday Csongor
Világosítók: Nosz Botond, Nagy Imre, Kalló János, Bernád Eduárd

Rendező: Szabó K. István

 

Bemutató:

2014. február 14. - 19.00

Szigligeti Színház, Nagyvárad

 

Forrás: Szigligeti Színház

 

süti beállítások módosítása