Jancsó Miklós Emlékestet tart a Hadik Irodalmi Szalon

Emlékestet tart február 26-án 19 órától a Hadik Irodalmi Szalon Jancsó Miklós filmrendező emlékére. Az est házigazdája Juhász Anna.

jancsomiklos

 

"Ő meg, az "Öreg" volt nekem - meg még nagyon sok mindenkinek - (nekünk) jó-kedves-korholó-nevelő-tanító-szemnyitó-féltő-példázó-éneklő-szivarozó-liberalizáló-meghallgató-barát-viccmondó-kedvcsináló-lényeglátó-lényegláttató-boritató-vitaprovokáló-hallgató és hallgattató-éneklő-hazaismerő-föl- és megmutató APÁM/NK."

(Galkó Balázs: ÁRVA-Balázs, r.)

 

Jancso Miklos flyer HISZ

A Szalon közleménye:


A Hadik Irodalmi Szalon fennállása óta igyekszik a kortárs irodalmi, művészeti élet történéseire, új kötetekre, pályaindulásokra, s egyben szomorú eseményekre is reagálni. 


2014. január 31-én hunyt el a magyar filmtörténet egyik legjelentősebb rendezője, Jancsó Miklós, a cannes-i díjas és kétszeres Kossuth-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, akit egy világ szeretett és most gyászol.


Februárban változtatva az eredeti műsortervünkön, a tisztelt és szeretett rendezőre emlékezve Jancsó Miklós Emlékestet tartunk a Hadik Irodalmi Szalonban! 

Az esten a rendező barátai, munkatársai, tisztelői beszélgetnek Juhász Annával - többek között - Mészáros Márta Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező és forgatókönyvíró, aki Jancsó Miklós felesége volt. Mellette Galkó Balázs, aki Jancsó Miklós számtalan filmjének visszatérő szereplője, illetve Makk Károly, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, színész, érdemes és kiváló művész, aki együtt járt a Filmművészeti főiskolára Jancsóval, s a Szeressük egymást gyerekek! című szkeccsfilmben dolgoztak együtt.

Az esten részleteket tekinthetnek meg Jancsó Miklós filmjeiből, s a zeneszó is hozzá szól majd

Belépőjegy: 1000 Ft, az estre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com címen. Belépés és ülőhelyfoglalás 18.00 órától, az érkezés sorrendjében!

 

süti beállítások módosítása