Jégvirág Fesztivál és Csokoládé Karnevál színházzal a Zsolnay-negyedben

Koncertekkel, színházi előadásokkal és interaktív foglalkozásokkal is várja a látogatókat a Jégvirág Fesztivál és a Csokoládé Karnevál február 15. és 16. között a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.


A Jégvirág Fesztivál hiánypótló kulturális eseménysor, mert a turisztikai holtszezonban kínál izgalmas, kalandokkal teli programot a családok számára, a Csokoládé Karnevál pedig a különleges csokik, édességek vására lesz - írta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Zrt. az idén immár második alkalommal megrendezett eseményekről az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.


Kitértek rá, hogy a nemzetközi hírű Zsolnay-gyár egykori, a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében felújított, átalakított műemléki épületegyüttesében zajló hétvégi rendezvények kikapcsolódást, szellemi felfrissülést és gasztronómiai élményeket is kínálnak az érdeklődőknek. "A fesztiválokra olyan közösségeket hívtunk meg, akik az interaktív, közös alkotáson és játékon keresztül teszik lehetővé az értékteremtést, a játszva tanulás lehetőségét" - jegyezték meg.

 

jegviragfesztal2014

 

Kiemelték, hogy a koncertek, előadások mellett improvizációs, beavató színházi programok, instrumentális, valamint vokális zenei foglalkozások, mese- és táncelőadások is lesznek, amelyek közül az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megtalálja a legérdekesebbet.


A több mint húsz rendezvény között szerepelnek Rutkai Bori koncertjei, a Kajárpéci Vízirevű Társulat vásári komédiája, a Bélaműhely zenekar karmesterjátéka. Ezeken kívül lesz üvegfestő foglalkozás, álarc- és maszkkészítés, elektronikai bütykölde és újrahasznosító workshop, diafilmvetítés, s igazi különlegességként egy óriási kivilágított PET palack is készül Pécsen.

 

Az örökségkezelő kitért rá: a Csokoládé Karneválon a látogatók nemcsak egyedi, hanem eddig talán még sohasem látott csokoládékat vehetnek szemügyre és kóstolhatnak meg, s beszélgethetnek a kézműves manufaktúrák dolgozóival.


A Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola cukrász tanulói bonbonkészítési bemutatóval készülnek, a gyerekeknek játszóház nyílik, ahol bonbonnal malmozhatnak, marcipánnal gyurmázhatnak és csokit festhetnek - fűzték hozzá. A karneválon választják meg Pécs város csokoládétortáját is. A versenyre benevezett tortákat megtekinthetik, majd a vasárnapi eredményhirdetést követően meg is kóstolhatják az érdeklődők.


A Jégvirág Fesztivál és a Csokoládé Karnevál programja a www.jegviragfesztival.hu internetes oldalon található.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása