Nemzetközi Opera Díjra jelölték Baráth Emőkét

Nemzetközi Opera Díjra jelölték Baráth Emőkét fiatal énekes kategóriában - jelentették be a szervezők szerdán.


Az idén második alkalommal kiosztott Nemzetközi Opera Díjak (International Opera Awards) fiatal énekes kategóriájában heten vannak még versenyben a magyar szoprán mellett - derül ki a díj honlapjáról (www.operaawards.org).

 

Barath Emoke

Fotó: Raffay Zsófi


A Junior Prima díjas Baráth Emőke 1985-ben született, rendszeres közreműködője az Orfeo Zenekar és a Savaria Barokk Zenekar koncertjeinek. Több magyarországi és külföldi zenei fesztiválon, színházban, illetve koncertteremben énekelt már, többek között a Magyar Állami Operaházban, a Soproni Régizenei Fesztiválon, a Miskolci Operafesztiválon, a Művészetek Palotájában, az Innsbrucki Régizenei Fesztiválon, a Theater an der Wienben, a párizsi Théatre des Champs-Elysées-ben és a versailles-i Royal Operában - olvasható a Magyar Állami Operaház honlapján (opera.hu).


A díj további magyar vonatkozása egy DVD kategóriában jelölt Debussy-operafelvétel (Pelléas et Mélisande), melynek karmestere a magyar származású Stefan Soltész. A neves dirigens az esseni operaház intendánsi posztja mellett az esseni filharmonikusok zeneigazgatói tisztét is betölti, és nemrég járt Budapesten, Mahler 7. szimfóniáját dirigálta január 25-én a Nemzeti Filharmonikusok élén.


A nemzetközi opera díjat tavaly alapította Harry Hyman brit üzletember és operarajongó, valamint John Allison, az Opera című brit magazin szerkesztője. A díjakat odaítélő zsűriben többnyire brit lapok zenei újságírói, kritikusai foglalnak helyet. Az idei elismeréseket április 7-én adják át Londonban, a díjátadó bevételének egy részéből az opera műfajához kötődő fiatal tehetségeket támogatnak egy erre létrehozott alapítványon keresztül.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása