A szerelem angyala - Szindbád a Fészekben

Krúdy Gyula művéből készült A szerelem angyala (Szindbád) című monodráma, amelyet február 8-án mutatott be a Fészek Művészklub. A produkció különlegessége, hogy Szindbád alakját egy színésznő, Takáts Andrea formálja meg.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Megjelennek a nők, és a férfi, akihez mindegyiküknek köze volt. Melyikük volt őszinte, melyikük hazudott és miért? Talán nem is számít. A fontos, hogy megmaradjon az az életadó lüktetés a szívben: a szerelem.

... és miért pont nő játssza Szindbádot, a férfit ? ... szokták kérdezni... Egészen egyszerű az oka: belebújva bőrébe - ha teljesen nem is értjük -, de talán az érzelmeken keresztül mégis megérthetjük az ellenkező nem motivációját egy-egy olyan helyzetben is, ahol a belünket taposta ki.

Az egyszemélyes darabban mintegy tizenöt szerepet alakít Takáts Andrea. Az előadást a Vígszínházban is rendszeresen játszó színésznő, Bodor Böbe rendezte. Latinovits Zoltán legendás alakítása óta először láthatjuk Szindbádot prózai alakításban, ezúttal színpadon.


szindbad-takats-andreaFotó: Bazánth Ivola, 168ora.hu


Bodor Böbe színésznőt még Babarczy László szerződtette a kaposvári színházhoz, tíz évig volt a társulat tagja, ott kezdett rendezni is. Majd szabadúszó színész lett, mellette többek közt a MU Színházban rendezett. Jelenleg több szerepben is látható a Vígszínházban, ott vitte színre Szepes Mária A Vörös Oroszlán című regényéből készült monodrámát is.

Takáts Andrea független színházi műhelyekben tanulta a színészmesterséget. Játszott az Egyetemi Színpadon, az Arvisura Színházban, majd éveken át a Szkéné társulatában. Fésős András Balra a nap nyugszik című játékfilmjének női főszerepét is ő játszotta.

 

szindbad plakat

 


A szerelem angyala (Szindbád)

A színpadi változatot Krúdy Gyula: Szindbád novellái alapján
Bodor Böbe és Takáts Andrea készítette.
 
Játssza: Takáts Andrea
Zene: Barna Balázs
Rendező: Bodor Böbe

Jegyár: 2.500 Ft
szakmai, diák, nyugdíjas: 1.250 Ft

Jegyek kaphatók: a Belvárosi Színház szervezésén: 1075 Bp., Dohány u. 1/a, h–p 13–18, tel.: 266 7130,
bankkártyával: www.jegy.hu, az Interticket országos hálózatában, valamint a Fészekben.
 
További előadások:
febr. 15. 19.30
febr. 16. 16.00
febr. 19. 19.30
febr. 27. 19.30
 
Fészek Művészklub

 

Forrás: Színház.hu, 168 Óra

 

süti beállítások módosítása