Budapesten lép fel a koreai Do Dance táncegyüttes

A koreai Do Dance táncegyüttes Az ecset énekel, a tus táncol című performansza látható a Koreai Kulturális Központban február 20-án Budapesten.

 A 6 részből álló előadás koreai tradicionális, modern és kreatív táncmozdulatokkal jeleníti meg a Koreát jelképező műfajokat és történeteket. A táncegyüttes különlegessége, hogy gesztusaikkal és mozdulataikkal azokat az érzelmeket is megjelenítik, amelyeket az adott pillanatban éreznek.

 

dodance


Professzionális mozgásuk pedig azt az illúziót kelti a nézőkben, mintha nem is színielőadást, hanem filmet néznének. Kosztümjeik önmagukban is művészi alkotások, amelyeket az együttes tagjai készítettek hagyományos koreai hanji papírból - olvasható a Koreai Kulturális Központ közleményében.


A művészeti határokat átlépő formáció 4 tagú, előadásaikban ötvözik a kalligráfia, a tánc és a videoművészet elemeit, amelyekkel mély filozófiai gondolatokat közölnek.


A táncelőadással egy időben nyílik a fény festőművészeként híressé vált Bang Hai Ja tárlata A fény tánca címmel. Az 1937-es szöuli születésű művész a koreai absztrakt festők első generációjához tartozik, a koreai kortárs művészet egyik kiemelkedő alakja, aki 1961 óta Franciaországban él és alkot. A kiállítás március 20-ig látogatható.

 

 

süti beállítások módosítása