Csoportterápia - Simon Kornél Győrben rendezett

Február 15-én mutatják be a győri színházban a Csoportterápia című darabot Simon Kornél rendezésében. 

 

A színház ajánlója:

A Madách Színház musical pályázatának győztes műve, Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk "mjuzikelkámedije" a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről szól. Három férfi és három nő érkezik csoportterápiára. Kezdetét veszi az analízis, ám fontos kérdések merülnek fel mindjárt a kezdet kezdetén. Vajon az az orvos, akit annak hiszünk, vagy valaki más? Egy üldözési mániával súlyosbított testképzavaros lány leginkább saját maga elől menekül. Van, akinek látszólag semmi keresnivalója ezen a helyen, de záros határidőn belül kiderül, hogy esetében az amnézia speciális esetével állunk szemben: másfél óra alatt legalább négyszer mutatkozna be, ha egyáltalán tudná a nevét. Szerepel a történetben rajtuk kívül táncos, krónikus hazudozó, megrögzött hipochonder, aki elveszett testvérét keresi, valamint egy lány, aki őrületes lelki problémákkal küzd: a plázában képtelen leparkolni a dzsipjével...

 

csoportterapia honlap
 
Simon Kornél a darabról:
Forrás: Győr Plusz
 
(...) Miről lesz szó ezen a terápián?
 
Hatan érkeznek egy csoportterápiára különböző problémákkal, a két és fél órában pedig kiderül, hogy kinek mi a baja, és az is, hogyan tehetünk egy nagy lépést egymás kezét fogva a mentális egészségünk felé. Ez kicsit szárazan hangzik, de ez a kvintesszenciája a darabnak. A Csoportterápia szórakoztatva gyógyít, sok és jó zenével, szuper koreográfiákkal, egy remek díszletben. Nagyon mai ez a darab, ráadásul olyan témát feszeget, amit nem szoktak színpadra vinni musicalben: vannak emberek, akik pszichés zavarral küszködnek.

Ez a humoros darab még a saját műfaját is kigúnyolja. Mit takar pontosan a mjuzikelkamedi meghatározás?
 
Képzeljük el, hogy ötvözzük a Jóbarátok című sorozatot a Chicago musicallel, na ez a darab reményeim szerint épp olyan szórakoztató és legalább olyan színvonalas zenés mű. Az "Utálom a musicaleket" című dal eredetileg a Madách Színházban futó musicalek karikatúrája, viszont a Kisfaludyszínpadra győriesítették. De ez csak erre az egy számra igaz, egyébként nem a musical kigúnyolása. Szigorúan a műfaj határain belül marad, egy helyzet- és jellemkomikumra épülő musical. Olyan, mintha egy bohózatot vagy egy könynyed vígjátékot vennénk és zenébe csomagolnánk. Általában minden vígjáték komoly tartalmat hordoz, ennek is megvan a pszichológiai igazsága.  (...)
 
csopi
 
Bolba Tamás- Szente Vajk- Galambos Attila
CSOPORTTERÁPIA
Mjuzikelkámedi
 
Szereplők:
Jetti Kiss Tünde
Ervin Iván Nagy Balázs
Trixi Kokas Piroska
Sziszi Járai Máté
Lajos Fejszés Attila
Natasa Mózes Anita
 
Jelmez: Ignjatovic Kristina
Díszlet: Ignjatovic Kristina
Súgó: Fenesi Ottilia
Ügyelő: Miksi Attila
Korrepetitor: Kertes Anna
Koreográfus: Király Béla
Rendezőasszisztens: Hegedűs Ildikó
Rendező: Simon Kornél

 


Forrás: Győri Nemzeti Színház, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása