Malek a négyzeten - Apa és lánya közös koncertet ad

Február 18-án Malek Andrea édesapjával, Malek Miklóssal lép az Orfeum színpadára. A szervezők azoknak szánják ezt az estet, akik különleges zenei élményre vágynak.

Malek Andrea ritkán lép magyar közönség elé; többek között ezért is különleges a fellépés.

 

Malek2-Malek-Andrea-Malek-Miklos-Orfeum-01


Az Orfeum ajánlója:

Hol vannak már azok az idők, amikor Malek Andrea a szomszéd szobában, elalvás helyett hallgatta, ahogy a ceruza siklik a kottapapíron, a vonalzó suhogását, amikor az új oldalra a taktusokat előre megrajzolja a mester, Malek Miklós, s csak akkor szenderedett el, amikor végre kiderült, az adott akkord merre lép tovább? ...az idő, amikor esténként olyan színészek és zenészek próbáltak a zongoraszobában, mint Szécsi Pál, Huszti Péter, Ruttkai Éva, Kovács Kati, Koós János, Bence Ilona, Máté Péter, Ihász Gábor vagy Hofi Géza? Hosszú a sor.

Malek Andrea büszkén állítja, hogy egy komplett zeneiskolában és zenekarban nőtt fel, rengeteg tapasztalatot szerzett, pedig akkor még nem is tudta, milyen pályára lép majd. Azóta számtalanszor zenéltek együtt. A 2011-es családi koncert kellemes élményei nyomán úgy döntöttek, hogy az Orfeum adjon helyet különleges koncertsorozatuknak.

Elhangzanak a legszeretettebb dalok, személyes történetekkel körítve (Hull az elsárgult levél, Lazítani, Éjszakáról éjszakára, Gyermekjáték), Malek Andrea pedig saját műsoraiból (Pesti lány, Retúr, A zene az kell) is énekel.

 



A zene talán jobban kell, mint a levegő


Malek Andrea édesapjával közös, 2013. novemberében, az Orfeumban debütált, Malek2 című estje kuriózumnak számít, amelynek február 18-ai folytatása egy újabb utazás a zene útján. A Bécsben élő színész- és énekesnő azt mondja, hogy a „kétlaki" élet természetesen formálta a személyiségét.

Az ember bárhol él a világban, mindenhol találkozik negatív energiákkal, irigységgel, féltékenységgel, ám Ausztria egy sokkal élhetőbb közeg. A külső, fizikailag látható, valamint a belső, azaz lelki tisztaságnak komoly hagyománya van. A pontosság, a figyelmesség, a sokszínűség adta tolerancia sokkal kifinomultabban formálja a mindennapokat. Művészként rengeteget tanultam, fejlődtem. A beilleszkedés, a nyelvi akadályok leküzdése, a honvágy okozta nehéz, kezdeti időszakot követően minőségi változás történt az életemben. Szerencsére a Budapest és Bécs közötti távolság nem áthidalhatatlan, így mind szüleimmel, mind a magyar közönséggel rendszeresen találkozunk. Igazán különleges alkalom, amikor édesapámmal együtt lépünk fel, mert ezáltal mindenkit egyszerre ölelhetek magamhoz. Legközelebb február 18-án, az Orfeumban lesz erre alkalom a Malek2 című estünk apropóján" - nyilatkozta Malek Andrea, aki azt is elárulta, hogy édesapja mellett felnőni legalább akkora ajándék volt, mint most, a bárszéken ülve, mélyen a szemébe nézni, miközben a számukra legkedvesebb dalokat kíséri zongorán.

 

Malek2-Malek-Andrea-Malek-Miklos-Orfeum-02

 

Malek Miklós szerint a Orfeum-beli koncert különleges lesz, hiszen ritkán lépnek fel együtt, soha nem tud rutinná válni, és ez adja a dolog lényegét és izgalmát. Minimum kettős kapcsolat: apa–lánya, zongorista–énekes, nem beszélve a színpadi követelményekről...

A zeneszerző úgy véli a korunkkal szinkronban kell lenni. „Ez persze elsősorban nem extremitásokat jelent. Szerencsére a zene csodálatos valami, ugrani benne néhány évtizedet vagy évszázadot csak egy pillanat, és persze felkészültség kérdése. Folyamatosan keresem a tőlem elfogadható újat, a zeneszerzés napi tevékenység, miközben el sem tudnám felejteni a régebbieket, mert beégtek a memóriámba. Gyakran felkeresnek, s nem bánom, hogy így van" - tette hozzá.

 

Malek a négyzeten - Apa és lánya közös koncertje
 
Programkezdés 21 órakor.

Kapunyitás 20 órakor.

Vacsorázási lehetőség 23 óráig.

Jegyárak:

■ Prémium: 2.800 Ft

■ Standard: 1.800 Ft

 

Forrás: Orfeum/Aigner Ivan

süti beállítások módosítása