Új, egyéves pályázatot írnak ki a nyíregyházi színház élére

Közgyűlést tartott Nyíregyháza képviselő-testülete, a napirendi pontok között szerepelt többek között a Móricz Zsigmond Színház igazgatói pályázata.

nyiregyhaza

 

 

Az igazgatói tisztségre dr. Tasnádi Csaba jelenlegi igazgató és Szalma Tamás, a veszprémi Petőfi Színház művésze nyújtott be pályázatot. A pályázatot azonban a mai nappal eredménytelennek nyilvánította a közgyűlés.

 

A döntésről dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: a szakmai bizottság véleményét figyelembe véve nem hirdettek eredményt, ezért új pályázatot írnak ki egy éves időtartamra, és "a lehető leghamarabb szeretnének döntést hozni, hogy az új évad tervezése zökkenőmentes legyen".

 

A polgármester hozzátette: a szakmai bizottság egyik pályázót sem tartotta megfelelőnek a színház mint non-profit gazdasági társaság vezetésére, "hiszen a pályázatban nem rendezőt vagy művészeti vezetőt kerestek, hanem igazgatót".

 

A Színház.hu információi szerint a szakai bizottság tagja volt Seregi Zoltán, Szűcs Gábor, Zalán János, Kolti Helga, az EMMI képviseletében Bánsági Tamás, a város képviseletében Loványi Ágnes, illetve Kovács Előd, ketten pedig a színházat képviselték: Horváth László Attila és Kuthy Patrícia.

 

Forrás: Színház.hu, szon.hu

süti beállítások módosítása