Újraindul a Figurás teázó a Mesebolt Bábszínházban

Újraindul a Figurás teázó című előadássorozat a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban. 

mesebolt

 

2010 őszén Bábok ideje – Figurás teázó címmel különleges báb-, színház- és kultúrtörténeti előadássorozatot indított a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, amely egyszerre volt teaház és szabadegyetem: meghívott vendégeik és a színház szakemberei tartottak előadásokat, a programot egyszer filmvetítés, máskor az adott műfajhoz kapcsolódó színpadi játék színesítette, és minden alkalommal beszélgetés zárta.

 

Az egyedülálló sorozat egy évadon át működött, majd abbamaradt. A színház 2013-ban kezdeményezte, hogy a város általános iskolái és a bábszínház között jöjjön létre stratégiai-együttműködési megállapodás, melyben azt is vállalták, hogy segítik az oktatók oktatását is, és folytatják a 2010-ben elkezdett munkát. A szerződést csaknem valamennyi iskola örömmel fogadta és aláírta, így újraindulhat a sorozat: ismét lesz Figurás teázó!

"Február 22-én 16 órakor egy különlegességnek számító előadásra várjuk az érdeklődőket: tanárokat, óvónőket, kisgyermekgondozókat, s mindazokat, akiket érdekel a bábszínház világa. Vendégünk lesz Európa egyik legjobb vásári bábjátékosa: Pályi János. Sokan ismerhetik őt. Kemény Henrik méltó örököseként Vitéz László játékával járja a világot. Most a több nemzetközi díjjal kitűntetett Órajáték c. előadását hozza el - vagyis hozza haza - annak szülőhelyére, a Mesebolt Bábszínházba, mert itt volt nálunk 10 esztendővel ezelőtt a darab bemutatója. Az előadás zenei kíséretéről Kovács Márton zenész/zeneszerző gondoskodik. Ő Mohácsi János rendező állandó zenésze, előadásokhoz szerzett zenéivel számos alkalommal elnyerte a Színikritikusok Díját" - közölte a Mesebolt Bábszínház.

A nézők az előadás után találkozhatnak és beszélgethetnek a művészekkel.  A program házigazdája, moderátora a bábszínház igazgatója, Kovács Géza lesz.

süti beállítások módosítása