"Közel volt minden, ami lényeges" - Földeáki Nóra visszatér a színpadra

Földeáki Nóra, a Forte Társulat tagja három és fél év után tér vissza a színpadra. Lapszemle.

 

hamlettHorváth Csaba, Kádas József, Földeáki Nóra

 

A Magyar Narancs villáminterjújából:

 

Ahogy ő mondja: távol volt a belvárostól, az emberektől, de közel mindenhez, ami lényeges. "2011-ben szültem nagyobbik, 2012-ben a kisebbik lányomat. Onnantól kezdve leszűkült az életterem, s kiszélesedett a lelki életem. Színházzal valamilyen formában mindig, minden élethelyzetben foglalkozik az, aki ezt a pályát komolyan gondolja. Jelen van a mindennapokban, éppúgy, ahogy az élet is átcsorog a színházba, és feltölti" - fogalmazott a színésznő, akit a Narancs arról is kérdezett, mit szól az elmúlt évek színházi történéseihez.

 

foldeaki

Földeáki Nóra

 

"A Forte sikerei egyenesen arányosak a magyar színházi szakma torzulásával. A rengeteg munka, a hozzáállás és az a sajátos alkotói attitűd, ami a Fortét jellemzi, gyümölcsözik végre, s elérte sosem kergetett közönségét. Kemény munka, hiteles alkotó emberek jó ízlése, elhivatottsága a titok. Korlátozás, megvonás, nyomásgyakorlás - a kamaszkor épp ezektől teljesedik ki, és a művész is hasonló akadályoztatások közepette talál még inkább önmagára. A kultúra lerombolóit meg majd fülön csípi az idő vagy a kultúra maga" - véli Földeáki Nóra.

 

beckettFöldeáki Nóra és Andrássy Máté


A színésznő jelenleg az Irtás bemutatójára próbál. "Helen Edmundson darabjának bemutatója a Szkénében lesz, március 1-jén. Ír-angol konfliktus adja a darab történelmi gerincét. Identitáskeresés egy épülő-virágzó család tükrében: férfi és nő között a világszemléletbeli különbség gyökeresen megváltoztat és felforgat mindent. Életben maradás a politika által életképtelenné tett korban. Killaine Farrell ír lányt alakítom a darabban" - számolt be a színésznő, aki azt is elmondta, a Forte állandó tagjain kívül Horváth Csaba és Lukáts Andor osztályának végzős diákjai - Nagy Norbert, Pallag Márton - és a Zsámbéki-Zsótér-osztály diákjai - Ostorházi Bernadett, Fehér László - is játszanak majd a darabban. 

 

 

 

süti beállítások módosítása